Britové poslední dobou nemohou Meghan Markleové přijít na jméno. Místo toho, aby se alespoň v době šestinedělí stáhla z veřejného života a starala se o syna Archieho (3 měsíce), ona se na sociálních sítích neustále prezentuje jako neúnavná workholička, které v práci nebránilo ani pokročilé těhotenství. Už s pořádným bříškem začala spolupracovat s firmou Smart Works, pro kterou navrhla celou kolekci oblečení, a dokonce se stala hostující šéfredaktorkou módního magazínu Vogue.

Jenže na rozdíl od Meghan, jejíž působení ve Vogue by se dalo pochopit jenom jako reklama pro pár vyvolených modelek, hereček a aktivistek, které se řadí mezi Meghaniny přítelkyně, vnučka královny Alžběty II. (93) Eugenie se jako první člen královské rodiny rozhodla odstartovat svůj vlastní podcast, tedy mluvené zvukové záznamy (konkurující rozhlasovému vysílání), jejichž poučný obsah se bude týkat Eugenina boje proti otroctví. Tomu se ostatně věnuje již celé roky. Zahraniční média tento krok dcery prince Andrewa (59) nazývají „velkým královským technologickým poprvé“.

Přestože v minulosti se někteří členové královské rodiny v podcastech objevili, například její bratranec, jímž je samotný princ Harry (34), který u novinářky Bryony Gordonové (39) promluvil o duševním zdraví. Eugenie je každopádně první, kdo něco takového sám organizuje. Princezna, která se v říjnu loňského roku provdala za manažera nočního klubu Jacka Brooksbanka (33), si plně uvědomuje oblíbenost podcastů, a proto se je rozhodla využít pro svou vlastní charitu The Anti-Slavery Collective, kterou založila v roce 2017 společně se svou kamarádkou Julií De Boinvillovou.

Na instagram pak dámy společně natočily krátké video, v němž hovoří o tom, proč je otroctví podle nich tak aktuálním tématem. Podle princezny je i v dnešní době po celém světě přes 40 milionů otroků! Ať už v doslovném slova smyslu, anebo v přeneseném, například někteří lidé, co jsou nuceni k práci, muži, kteří jsou nedostatečně placeni ve svých zaměstnáních, takže jsou vlastně vykořisťováni, či ženy, které se musejí proti své vůli provdat.

„Nastal čas o tom konečně promluvit. Budeme to dělat pro lidi, kteří se nemohou ozvat a mluvit o své situaci tak, jako to můžeme udělat my, budeme to dělat pro všechny ženy, dívky, muže, děti na celém světě,“ prohlásila Eugenie o své nové iniciativě, jejímž cílem je upozornit na nelegální obchod s lidmi a pokud možno mu předcházet. Princezna z Yorku se hodlá do podcastů pustit s vervou, která je jí vlastní: Jako jedna z mála členů britské královské rodiny se například účastní naprosto všech společenských akcí...

VIDEO: Meghan Markleová vs Kate Middletonová: Jaký je mezi nimi rozdíl? 

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová vs Kate Middletonová: Jaký je mezi nimi rozdíl? HarpersBazaar

Fotogalerie
44 fotografií