Podle slovenského serveru Plus Jeden Deň zemřel bývalý ředitel Československé televize (ČST) Jaroslav Hlinický v Domově sociálních služeb, kam byl patrně vzhledem ke svému pokročilému věku krátce před svým skonem umístěn. Smrt si pro něj prý přišla po krátké nemoci, a na jeho přání se s ním v Slávičom údolí rozloučila jen jeho nejbližší rodina. „Byl to možná ten nejlepší ředitel televize. Vzpomínejte na něj v dobrém a věnujte mu tichou vzpomínku. Ať mu je ‚země slovenská‘ lehká, řekl Plusce zdroj, který nechce být jmenován.

„Jeho paní manželka, paní hlasatelka Marta, nikomu nedala zprávu o jeho úmrtí. Žádná média tuto zprávu nezveřejnila, protože - samozřejmě - nebyl zdroj. Jaroslav Hlinický přitom nebyl na Slovensku jen tak někdo, byl osoba veřejná, významná. Udělal nejenom pro Slovenskou televizi, ale i pro Slovenský film obrovský kus práce, navzdory politickým poměrům, které tehdy panovaly. I v období listopadu 89 se zachoval charakterně,“ pokračuje.

„Vědělo se, že nestál o velký pohřeb, ale nevíme nic o tom, že by chtěl své úmrtí zamlčet před veřejností, před spolupracovníky, před přáteli,“ dodal zdroj Plusky smutně. Hlinický byl významnou osobností jak v mediálním, tak v politickém světě. Jako někdejší člen Ústředního výboru Komunistické strany Slovenska byl od února 1984 ústředním ředitelem ČST v Bratislavě. Po listopadu 1989 podal demisi, ta však nebyla přijata, a tak byl odvolán až vládou v lednu 1990. Televizi Hlinický vedl až do května toho roku. V novém režimu pak krátce působil jako poradce ředitele STV Štefana Nižňanského (64).

VIDEO: Pět režisérů, dva nové seriály a čtyři filmy. Česká televize vsadí na podzim na silnou původní tvorbu

Video
Video se připravuje ...

Pět režisérů, dva nové seriály a čtyři filmy. Česká televize vsadí na podzim na silnou původní tvorbu Česká televize

Fotogalerie
8 fotografií