Herec byl už půl roku zcela upoután na lůžko a nakonec jeho skon zapříčinilo celkové selhání organismu. „Když odvezli tátu v neděli odpoledne do Nemocnice Na Bulovce, bylo nám všem jasné, že se již nevrátí, že ho již neuvidíme. A také v pondělí přes veškerou snahu lékařů zemřel,“ svěřil smutně Srstkův syn, profesor práva Jiří Srstka (60).

Do poslední chvíle chtěla mít rodina svého milovaného doma. „O tátu se starala především manželka Alena. V průběhu posledního půl roku byl táta také dva týdny v nemocnici a domů za ním chodila i rehabilitační pracovnice se snahou ho alespoň trošku rozchodit. Všechno bylo bohužel marné,“ vysvětloval Jiří.

V onu neděli se jeho otci už ale dost přitížilo. „Odmítal už přijímat jak potravu, tak tekutiny, zavolat záchranku bylo už nevyhnutelné,“ říká kaskadérův syn, který moc dobře věděl, že táta mu odchází. „Třikrát nás všechny důrazně upozornil, že si nepřeje žádný veřejný pohřeb ani tryznu, prostě nic. A jsou na to svědci! Proč si to přál, nevím, rozhodně ale tátovo přání splníme,“ upozornil Srstka, který se s otcem rozloučí pouze v kruhu rodinném a uloží ho do rodinné hrobky.

„Přišly samozřejmě stovky kondolencí a všichni se ptají, kdy bude pohřeb. My ale nemůžeme ignorovat tátovo přání, to je snad pro všechny pochopitelné," uzavřel Jiří Srstka.

VIDEO: Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Zdeněk Srstka (†83): Blesku vyprávěl o svém životě i kariéře! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Fotogalerie
28 fotografií