Rozdíly v kvalitě

Co by mělo v kvalitní konzervě být? Samozřejmě maso a čím víc, tím líp. A kromě čistého masa by měla obsahovat i »přílohu« v podobě brambor či sladkých brambor, ovoce, zeleninu a případně kvalitní olej. Kdyby totiž pes měl jen čisté maso, chyběly by mu některé (např. minerální) látky nebo vláknina. Proto se prodávají tzv. kompletní krmiva pro psy, které mají dodat vašemu mazlíčkovi veškeré potřebné živiny. Mezi nabízenými výrobky však narazíte na rozdílnou kvalitu. 

 

Granule, nebo konzervy?

Pokud má váš psí miláček zdravé zuby a nemá žádnou speciální dietu, pak je dobré granule a konzervy čas od času střídat. „V jídelníčku zdravého psa vnímám konzervy spíše jako alternativu pro obměnu, ale ne jako každodenní krmivo. K tomu poslouží kvalitní granule,“ doporučuje veterinář Ladislav Šiška.

Čtěte už v pátek v testu Blesku! Součástí je i unikátní senzorika! A kdo jiný se mohl zhostit ochutnávání konzerv než právě ti nejpovolanější – psi! Jak to probíhalo? Kteří psi se testování zúčastnili? A která značka jim chutnala nejvíce? To se dozvíte v pátečním velkém testu!

VIDEO: Šokující video z Karlovarska: Tyran na ulici brutálně napadl vlastní fenku.