Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Král heren zkrachoval. Firma Slot Group miliardáře Periče neustála regulaci

Autor: Daniel Novák, E15, tva - 
30. července 2019
08:20

Slot Group, jedna z nějvětších firem v České republice provozující hazardní hry, nezvládá platit dluhy. Firma miliardáře Milutina Periče na sebe z toho důvodu podala insolvenční návrh. Krajský soud v Plzni společnosti vyhověl a vyhlásil insolvenční řízení. Vyplývá to z informací zveřejněných v insolvenčním rejstříku.

Na skutečnost upozornil zpravodajský deník E15. „S ohledem na stávající ekonomickou situaci na trhu, a především v důsledku legislativních změn v tomto oboru podnikání došlo k propadu výnosů společnosti a k trvalému snížení ziskovosti,“ stojí ve zveřejněném insolvenčním návrhu Slot Group podepsaném advokátkou a bývalou insolvenční správkyní Helenou Horovou.

Propad byznysu dokládá firma čísly o svém hospodaření. Tržby firmy loni klesly o 46 procent na 1,1 miliardy korun. Firma současně výrazně prohloubila ztrátu na 300 milionů. 

Závazky Slot Group podle zveřejněných výsledků převyšují jednu miliardu korun. Z toho 420 milionů dluží bankám. Největším bankovním věřitelem je Commerzbank. Peričova skupina má k této bance závazky 372 milionů korun. Commerzbank v první polovině července celý dluh Slot Group okamžitě zesplatnila.

Zobrazit celou diskusi