Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Podvodnice zneužila Karla Gotta (80): Z důvěřivce vytáhla tisíce

Autor: chal - 
29. července 2019
16:48

Speciální bankovky s Karlem Gottem jdou stále na dračku a prodávají se za tisíce korun. Po jedné zatoužil i muž (41) z Českolipska a na internetu se domluvil na koupi s neznámou ženou, které za památeční předmět poslal na účet pět tisíc korun. Sběratel ovšem narazil na podvodnici, a teď na něj z peněženky tupě zírá po bankovce černá díra.

Při příležitosti 80. narozenin Karla Gotta bylo vyrobeno pět tisíc kusů pamětních bankovek se zpěvákovou podobiznou. Jedna bankovka se prodávala za 50 korun a lidi čekali hodiny v dešti, aby si alespoň jednu zakoupili.

Ti, na které nevyšla řada, si peníz stále můžou zakoupit na internetových aukcích. Cena se ovšem ze směšných 50 korun vyšplhala na víc než deset tisíc korun! Inu, zákon nabídky a poptávky...

Bankovku s legendárním umělcem chtěl mít doma i 41letý muž z Českolipska, a tak ji sháněl na internetu. Zoufalého sběratele si všimla neznámá žena, která mu za částku 5050 korun nabídla prodej svého kusu, který údajně vlastnila. Důvěřivý muž nadšeně souhlasil, jenže bankovku s Gottem nezískal a o tu s Masarykem zbytečně přišel.

Video  „Nejsou a nebudou.“ Podívejte se, jak došel příděl bankovek s Gottem  - Blesk - Jiří Rys
Video se připravuje ...

Prodejkyně byla totiž podvodnice, a i když dostala domluvené peníze, pamětní bankovku sběrateli nepředala ani neodeslala. „Chybu udělal, když jí předem poukázal požadované peníze na její účet. Platbu mu nejprve zapřela a nakonec se úplně odmlčela. Její telefonní číslo je nyní nedostupné,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Znovu tedy připomínáme všem, kteří se na internetové prodejní inzerci pohybují, aby neznámým lidem neposílali peníze předem za zboží, které neviděli.  Bezpečnější způsob nákupu je nechat si zaslat zboží na dobírku, a nebo se domluvit na osobním převzetí,“ uzavřela mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání