Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Další „flastr“ pro Mynáře. Zaplatí 40 000 za znečišťování potoka

Autor: ČTK - 
29. července 2019
14:23

Firma kancléře prezidenta republiky Vratislava Mynáře dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 40.000 korun za vypouštění odpadních vod do potoka v obci Osvětimany na Uherskohradišťsku. S odkazem na mluvčí inspekce Janu Jandovou to uvedla Česká televize (ČT). Rozhodnutí je pravomocné.

Pokutu podle ČT dostala firma O.L.G.A.- S.K.I.- s.r.o., která vlastní místní Hospodu Na Srubu na sjezdovce v Osvětimanech. Potrestána byla za to, že restaurace vypouštěla bez povolení odpadní vodu do potoka Hruškovice.

 Mynář  řekl, že o pokutě nemá žádné informace. Zdůraznil, že výkonné funkce ve svých firmách převedl po vstupu na Pražský hrad na jiné osoby, a podobné záležitosti proto řeší jednatel firmy. Pokuta ho bude proto zajímat na konci roku, až bude kontrolovat ekonomickou bilanci firmy, řekl.

Podnikáním Mynáře v Osvětimanech se úřady zabývají i v jiných případech. Hradní kancléř musí také zaplatit pokutu 50.000 korun za načerno postavený rybník v Osvětimanech. Na jeho stavbu nezískal potřebná povolení. Mohl dostat pokutu až milion korun. Mynář z rybníku v Osvětimanech, v nichž je místním zastupitelem, také částečně zasněžuje vlastní sjezdovku. Ani na to podle ČT nemá povolení.

Honza1950 ( 30. července 2019 06:14 )

Je to výsměch všem lidem, vypouštění výkalů do potoka a neopravnene čerpání spodních vod a všechno pod záštitou milouše
Honza

oldedek ( 29. července 2019 17:19 )

Počkej, počkej Vráťo, až se o tvých šméčkách dozví tvůj pan vedoucí, tak tě požene svinským krokem. On totiž. jak ho znám, nekritizuje jen "podhradní" podvodníky ale von totiž jako jedinej spravedlivej nekouká vpravo ani vlevo...

Jen počkej, počkej !!

janejaneja ( 29. července 2019 16:36 )

Můžete mi někdo říct, k čemu vlastně tento člověk je ? Z mého pohledu absolutně zbytečná figura !! Jen samý problém. Takže k ničemu.

vasounek ( 29. července 2019 16:32 )

Tohle je výsměch všem slušným lidem,každý jiný by dostal flastr,ale tohle hovado to se bude ještě snažit aby to nemusel platit ani bych se nedivil kdyby mu to Milda zařídil vždyť je pro něj nepostradatelnej

Evka4 ( 29. července 2019 15:00 )

No jo, Mynář je dneska, jako blízký člověk Zemana, tučné sousto. Takových sviňáren se dneska děje, dělo a nic.Mě by třeba zajímalo, kam se pohnul ROP severozápad-Vańhová, Novák,Kusnierz-zloději zlodějští, dneska vysmátí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa