Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Amanda se kvůli svatbě pustila do svých kritiků. „Necháte se podvádět obchodníky se zlobou!“

Autor: tva, ČTK - 
29. července 2019
12:45

Amanda Knoxová (32) v minulých dnech založila se svým snoubencem Christopherem Robinsonem veřejnou sbírku na jejich velkolepou svatbu. Údajně proto, že prostředky, které měli na veselici ušetřené, museli utratit za cestu do italské Modeny. Tam Amanda vystoupila na konferenci o úloze médií v trestních kauzách. Zároveň šlo o první cestu Knoxové do Itálie od osvobozujícího verdiktu v roce 2015.

Po spuštění crowdfundingové kampaně se ale na pár strhla vlna kritiky a negativních reakcí. Někteří jeho snahu dokonce v souvislosti s Amandiným kontroverzním případem nazývali „nestydatou“. Američanka se na jejich hanlivé vzkazy rozhodla odpovědět na twitteru.

„Mám zprávu pro všechny, kteří nám neustále vyjadřují nenávist a házejí na nás špínu – nechali jste se podvést obchodníky s lidskou zlobou. Dali jste peníze z reklamy médiím, která vás činí naštvanými kvůli věcem, na kterých vůbec nezáleží. Když budeme chtít, naše svatba bude šílená a zábavná, ale z širšího hlediska je to vlastně úplně jedno,“ napsala Knoxová na svém twitterovém účtu.

„Média ze mě udělala děvku a psychopatku“

Není to poprvé, co se Amanda vyjádřila na téma vlivu médií v kauzách týkajících se trestných činů. Když v červnu Knoxová vystoupila na panelové diskuzi v Modeně, v slzách obvinila tisk, že vykonstruoval „falešný a neopodstatněný příběh, který přiživoval fantazii lidí“. Podle jejích slov byla v médiích během své kauzy často zobrazována jako mazaná psychopatka, narkomanka a děvka.

„Skutečnost, že jsem stále považována za odpovědnou za bolest rodiny Meredith Kercherové, ukazuje, jak mocné mohou být falešné příběhy a jak mohou ovlivnit spravedlnost, zejména když jsou posíleny médii,“ řekla Knoxová na konferenci v Itálii.

Případ vraždy v Itálii se táhl osm let

Amanda Knoxová se potýkala s italskou justicí od roku 2007, kdy bylo v Perugii nalezeno mrtvé tělo její spolubydlící, Britky Meredith Kercherové. Dívka byla polonahá v krvi, s podříznutým hrdlem a 40 bodnými ranami. Z vraždy byli obviněni Knoxová a její tehdejší italský přítel Raffaele Sollecito a prvoinstanční soud v roce 2009 oba poslal do vězení, Američanka dostala trest v délce 26 let, Sollecito dostal o rok méně.

Prokuratura při soudních projednáváních hovořila o tom, že 21letá britská studentka zemřela zřejmě v důsledku nepovedené „drogami poháněné sexuální hry“, která se jejím účastníkům vymkla z rukou.  Dva roky poté ale odvolací soud obžalované osvobodil a Knoxová odjela do USA. Obvinění ji definitivně zbavil italský nejvyšší soud v roce 2015.

Zobrazit celou diskusi