Problém spočívá v tom, že jejich chovatel přes opakovaný příslib areál dostatečně nezabezpečil. Kozy a ovce tak utíkají a v posledních dnech tvrdošíjně obléhají tramvajovou trať u zastávky Kotlanova s dostatkem zeleně vůkol.

„To však nebyl jediný prostor, kam se přežvýkavci uchýlili. V neděli dopoledne okupovali dokonce i mostní konstrukci nad tratí,“ upozornil mluvčí městské policie Jakub Ghanem s tím, že na lince 156 zaznamenali operátoři na toto téma zvýšený počet hovorů. 

Chovatel: Nejsou to aligátoři

„Nejsou to přece aligátoři,“ zlehčoval už dříve situaci majitel tvrdohlavého stáda. „Kdo bude uklízet tu záplavu bobků kolem nástupiště,“ nechala se slyšet jedna z obyvatelek nedalekého sídliště.

Dopravní podnik města Brna zatím nemá s kozí a ovčí invazí problém. Trať, po které jezdí spoj s číslem 8, je totiž mimo provoz kvůli letním opravám. „Osmička jezdí jen do zastávky Krásného. Výluka potrvá do konce srpna,“ řekla mluvčí podniku Hana Tomaštíková.

Jak dopadnou další výpravy přežvýkavců do civilizace, není jasné. Jejich majitele každopádně čeká za opakované prohřešky správní řízení.