Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš bere Moniku a Vivien na Krétu. Ministři míří k moři i na polární kruh

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    Aktualizováno -
    30. 7. 2019
    15:25
    30. 7. 2019
    05:45

    Vládní prázdniny jsou tu. Babišův kabinet si na úterý 30. července naplánoval na delší dobu poslední schůzku, další zasedání vlády ve Strakově akademii bude až takřka za měsíc - v pondělí 26. srpna. Řada členů vlády se přitom i letos chystá využít volna k cestám do zahraničí. Andrej Babiš (ANO) bere rodinu do oblíbeného Řecka - s Monikou, ale i čerstvě 19letou dcerou Vivien a synem Frederikem letí na Krétu. Jan Hamáček (ČSSD) Blesk Zprávám prozradil, že bere rodinu k Baltu. To vicepremiérovi Karlu Havlíčkovi (za ANO) naplánovaly dobrodružný výlet jeho 17leté děti. Vydají se společně na polární kruh a spát budou v malé vikingské vesnici. Co mají v plánu další ministři? 

  • 1.Babiš poletí na Krétu

    Plánů na vládní prázdniny má premiér Andrej Babiš (ANO) více. „Budu s rodinou týden na Krétě v Řecku, týden ve Francii. Do Řecka historicky jezdíme nejvíc. Máme to tam rádi, lidé jsou příjemní, strava je dobrá, moře a všechno. Jezdili jsme na Eloundu a teď jedeme do nového místa blízko Heraklionu,“ řekl Blesk Zprávám Babiš.

    Rád by však zvládl i výlet v Česku. „Moc se mi líbilo na Šumavě, tak zkusím ukecat rodinu na pár dní na kolo a túry,“ dodal premiér, který míří do zahraničí s manželkou Monikou, dcerou Vivien a synem Frederikem. „Já samozřejmě na prázdniny tvrdě trénuju, protože 1. 8. jdu na pláž, tak abych nedělal ostudu. Od 1. ledna jsem zhubl 9 kilo. Trénuju, cvičím, každý den jsem ve fitku, snažím se fyzicky dát do kondice,“ prozradil.

    Babišovi přitom čerstvě oslavili výročí svatby. Babiš si svou druhou manželku Moniku bral v létě před dvěma lety - 29. července 2017 na Čapím hnízdě. Na svatbě nechyběli Vivien ani Frederik, zúčastnily se však i děti z prvního manželství Andrej mladší a Adriana.

    Andrej Babiš a jeho dcera Vivien Babišová na svatbě na Čapím hnízdě Andrej Babiš a jeho dcera Vivien Babišová na svatbě na Čapím hnízdě | Facebook / Andrej Babiš

  • 2.Hamáček k moři do Polska

    „Pojedeme s rodinou na dovolenou a máme naplánováno, že pojedeme do Polska k moři na kola,“ prozradil Blesk Zprávám svůj srpnový dovolenkový plán vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

    On sám je přitom aktivním vodákem - vodním skautem. „Plánujeme to, naše parta, která spolu jezdí každý rok, se ale stále nemůže dohodnout na datu. Pokud to zvládneme, tak někdy koncem srpna na víkend, ale zatím nemáme pevný termín. Snažíme se ho najít,“ podotkl.

    Hamáček, který oproti Babišovi svou rodinu před politikou výrazněji chrání a nechává stranou, si ještě jako poslanec bral svou vyvolenou Kamilu ve Vinařicích na Mladoboleslavsku 16. dubna 2007, svatby se účastnil i tehdejší šéf ČSSD Jiří Paroubek. Mají spolu syny Lukáše a Matyáše.

    Jan Hamáček (vpravo) s manželkou Kamilou (v modrém) s houslovým virtuosem Václavem Hudečkem a jeho chotí (s kyticí) Jan Hamáček (vpravo) s manželkou Kamilou (v modrém) s houslovým virtuosem Václavem Hudečkem a jeho chotí (s kyticí) | Facebook J. Hamáčka

  • 3.Havlíček: Dobrodružství na poláním kruhu

    „Budu na dovolené jen ten první týden vládních prázdnin. Velitelem naší domácí skupiny jsou v této činnosti naše sedmnáctileté děti. Ty rozhodly, že vyrazíme až na severní polární kruh, na ostrov Lofoty,“ prozradil Blesk Zprávám vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO), který se toho letos něco nacestoval i po boku premiéra Babiše. Letěl s ním za Donaldem Trumpem do Washingtonu a Bílého domu, předtím rovněž absolvoval cestu po Thajsku, Singapuru a Indii.

    To ještě ve vládě nebyl, byť se o tom spekulovalo. Co čeká Havlíčka na polárním kruhu? „Aktivní dovolená, turistika, žádný komfort. Bydlíme v malé vikingské vesnici, totální konec světa,“ dodal Havlíček. 

    Andrej Babiš na projížďce lodí v Bangkoku. A Karel Havlíček Andrej Babiš na projížďce lodí v Bangkoku. A Karel Havlíček | Foto Blesk - Jaroslav Šimáček

  • 4.Brabec: Na houby na Šumavu

    Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) má za sebou v poslední době několik výjezdů po boku premiéra Babiše. Vyrazili spolu na Šumavu, ale také do Českého středohoří vypouštět do přírody ohrožené sysly.

    Zpět na Šumavu povedou i Brabcovy kroky během vládních prázdnin. „Většinu vládních prázdnin budu trávit v ČR, hlavně na mé milované Šumavě. Doufám, že v srpnu začnou růst houby,“ podotkl pro Blesk Zprávy Brabec. Rodinné pasy tak bude moci nechat doma v šuplíku, k cestování do zahraničí postačí občanky. Brabcovi se nechystají daleko. „Pár dní také budu s dětmi jezdit po Rakousku,“ prozradil ministr, který má s manželkou syny Richarda jr. a Samuela.

    Ministr životního prostředí Richard Brabec asistoval premiérovi Babišovi ve vypouštění syslů. Ministr životního prostředí Richard Brabec asistoval premiérovi Babišovi ve vypouštění syslů. | Blesk:Karel Kopáč

  • 5.Vojtěch si v létě zalyžoval

    Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se pochlubil netradiční letní zálibou. Vyrazil již o víkendu na hory. Lyžovat. Všude vedro, na horách nejlíp! Zdravím vás z rakouského ledovce, kam jsem si na víkend odjel zalyžovat a nabrat energii,“ prozradil na sociální síti.

    „Vyrazil jsem na lyže na rakouský ledovec Hintertux. Je to trochu netradiční, jenže já v zimě lyžování kvůli práci nestíhá, tak to musím dohánět v létě, kdy je trochu víc času. Už jsem takto párkrát na ledovci byl a je to skvělé. Nahoře máte pocit, že je tak březen a když sjedete dolů, tam je léto v plném proudu a můžete jít na tůru v kraťasech. Hory mám moc rád,“ řekl Blesk Zprávám Vojtěch.

    Vedle toho však má nyní v plánu i jednu jižnější destinaci. „Dovolenou budu trávit v Portugalsku. Půjčíme si auto a budeme cestovat. Už se moc těším, až Portugalsko poznám,“ dodal ministr.

    Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a jeho netradiční červencová zábava: Vyrazil si zalyžovat na rakouský ledovec Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) a jeho netradiční červencová zábava: Vyrazil si zalyžovat na rakouský ledovec | Facebook A. Vojtěcha

  • 6.Plaga v Chorvatsku

    To ministr školství Robert Plaga (ANO) víkendové vedro strávil při sportu o poznání tradičnějším. I když... jak se to ve Strakově akademii vezme. Bývalý plážový volejbalista je totiž také triatlonistou. „Začátek vládních prázdnin byl pro pana ministra ve znamení triatlonu, kdy se v sobotu v rámci akce Challenge Prague zúčastnil štafety a plaval 1900 metrů okolo Střeleckého ostrova,“ vzkázala Blesk Zprávám mluvčí MŠMT Aneta Lednová.

    Také Plaga, který je ženatý a má dvě děti, se přitom vydá za hranice. „Další dny bude trávit s rodinou v Chorvatsku,“ dodala mluvčí.

    Ministr školství Robert Plaga (ANO) při triatlonu Ministr školství Robert Plaga (ANO) při triatlonu | Archiv R. Plagy

  • 7.Maláčová s rodinou na horách

    Do hor se chystá i ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Na turistiku. S manželem Alešem Chmelařem, se kterým se seznámila v Bruselu a který je náměstkem ministra zahraničí pro řízení sekce evropské, mají syna Gustava. „Plánuji dovolenou s rodinou, se synem a s manželem, pojedeme na hory,“ uvedla bez bližšího upřesnění.

    Plánů má však více. „Snažím se jezdit za kulturou, takže jsem byla třeba v Karlových Varech na festivalu, pojedu na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště a taky se chystám na různé hudební festivaly,“ dodala Maláčová.

    Jana Maláčová s manželem Alešem Chmelařem a synem Gustavem Jana Maláčová s manželem Alešem Chmelařem a synem Gustavem | Jakub Poláček/Blesk Zprávy

  • 8.Dostálová i Benešová do Španělska

    „Miluji moře a relax na sluníčku, takže jedeme s rodinou do Španělska,“ vzkázala Blesku ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Stejnou zemi volí pro vládní prázdniny i ministryně spravedlnosti Marie Benešová (obě za ANO). „Jedu jen na týden s manželem do Španělska k moři,“ vzkázala přes SMS.

    Jednání vlády: Babišovy ženy. Zleva mluvčí Nováková a ministryně Dostálová, Schillerová a Benešová Jednání vlády: Babišovy ženy. Zleva mluvčí Nováková a ministryně Dostálová, Schillerová a Benešová | Úřad vlády ČR

  • 9.Toman s třemi dcerami k moři

    „Plánuji vyrazit k moři se svými třemi dcerami, těším se na čas strávený s dětmi,“ zareagoval ohledně svých dovolenkových plánů ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD). Vedle toho chce týden strávit po lesích a horách v Česku.

    Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) při rozhovoru pro Blesk Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) při rozhovoru pro Blesk | Foto Blesk - Michal Protivanský

  • 10.Petříček volí Slovinsko

    Ministr zahraničí Tomáš Petříček plánuje trávit léto na chatě i na kolech poblíž Kokořína. A pokud mu to čas dovolí, vyrazí i za hranice. „Rád bych také na pár dní vyrazil na turu po slovinských horách,“ prozradil Blesku.

    Ministr zahraničí Tomáš Petříček Ministr zahraničí Tomáš Petříček | Blesk:ALEXANDR MALACHOVSKÝ

  • 11.Schillerová má po dovolené

    Po dovolené na Mallorce má vicepremiérka Alena Schillerová (za ANO). Andreje Babiše by proto měla zastoupit v době, kdy premiér bude pobývat v zahraničí - v případě neodkladných záležitostí, kdy se však o vládních prázdninách nic takového neočekává.

    Po červencových radovánkách u moře tak bude mít Scillerová srpen v první řadě pracovní. „Možná si prodloužím víkend a strávím ho s rodinou na Moravě,“ podotkla.

    Alena Schillerová vyrazila na dovolenou na Mallorku (červenec 2019) Alena Schillerová vyrazila na dovolenou na Mallorku (červenec 2019) | Facebook A. Schillerové

ingmarie ( 30. července 2019 20:45 )

A má cit pro módu.Těším se ,že zas vynese nějaký model z opejkàní buřtů v Žabovřeskách.

ingmarie ( 30. července 2019 20:34 )

Lepší když jede na dovolenou s rodinou než aby zase s Brabcem strkal nékde na poli vypelichanýho sysla do díry

ganisu ( 30. července 2019 17:25 )

Celkem by mě zajímala jedna věc. Babiš je sice obmyšleným stran svěřeneckého fondu kam svěřil AGROFERT. Ale jak chce ty svoje rodinné výlety narvat do nákladů fondu to fakt nevím.

a-z- ( 30. července 2019 17:17 )

Hamáček se jede schladit k Baltu.

bobin135 ( 30. července 2019 17:00 )

Premiér si dovolenou určitě zaslouží, maká nonstop a zadarmo, je všude kde musí být, jak v ČR tak v Bruselu, snaží se vyjednávat a dělat vše co je dobré pro naši republiku. Takže krásnou dovolenou . Ministryně financí ho velmi dobře zastoupí je to velmi inteligentní a chytrá žena na správném místě.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa