Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Revizní technik přehlédl vadu karmy, proto 16letý kluk zemřel, řekl soud. Trest? Podmínka

Zplodiny z karmy neodcházely z domu, ale hromadily se v koupelně. Nakonec mladíky zabily.
 (Autor: Scom, archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
27. července 2019
09:56

Revizní technik je odpovědný za smrt 16letého mladíka, který se před pěti lety v Plzni přiotrávil plynem a následně utopil ve vaně. Rozhodl o tom v opakovaném řízení plzeňský soud, který muži uložil podmíněný trest, píše dnešní vydání Mladé fronty Dnes (MfD).

Soud předtím už dvakrát technika, který kontroloval plynové vedení, viny zprostil. Nyní mu kromě podmíněného trestu také uložil povinnost zaplatit milion korun otci zemřelého.

Tragédie se stala v únoru 2014. Mladík si napouštěl do vany vodu ohřívanou plynovou karmou. Její zplodiny ale neodcházely z domu, hromadily se v koupelně. Mladý muž se oxidu uhelnatého nadýchal a ztratil vědomí, načež se ve vaně utopil.

Podle soudu technik nezjistil závadu na průtokovém ohřívači vody a zároveň nezjistil, že v kuchyni je instalovaná digestoř, jaká tam nemá být. Výsledkem bylo, že plyn se vracel do bytu a způsobil úmrtí mladého muže.

Reviznímu technikovi soud vyměřil dvouletý podmíněný trest s dvouletou zkušební lhůtou. Verdikt není pravomocný, technik se okamžitě odvolal. Po celou dobu u soudu podle MfD opakoval, že si žádnou chybu neuvědomuje a necítí se zodpovědný.

dvorece ( 27. července 2019 11:31 )

A stačilo tak málo - plynový alarm na zplodiny....škoda mladého života.

havran2 ( 27. července 2019 10:17 )

Takové máme soudy a tak my tady žijeme !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání