Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Auto na Písecku nedalo přednost motorce: Její řidič zemřel

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: chal - 
26. července 2019
20:03

Při dopravní nehodě u obce Paseky na Písecku zahynul v pátek vpodvečer třiačtyřicetiletý motorkář. Srazil ho Ford Galaxy, jehož řidič vyjížděl z vedlejší silnice.

Nehoda se stala na silnici 159, která spojuje Písek a Týn nad Vltavou. O havárii informovala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

„Řidič osobního vozu Ford Galaxy pravděpodobně nedal přednost motocyklu. Motocyklista vjel do levé části vozovky, aby se automobilu vyhnul, ale přesto došlo ke střetu," uvedla Uhlířová.

Nehody na jihočeských silnicích si od začátku roku vyžádaly 46 obětí.

petra_yckx ( 29. července 2019 17:28 )

V tomto případě půjde o něco podobného , akorát rychlost je v místě omezena na 40 km/h a tu jistě motorkář nedodržel , vzhledem k vzdálenosti na kterou je z místa výjezdu osobního auta vidět . Oba účastníci nehody byli místní občané . Bohužel tady jsou horší následky.

PPP150W ( 26. července 2019 20:53 )

Nedání přednosti v jízdě je nebezpečný přestupek. Obzvlášť v kombinaci s jiným, neméně závažným přestupkem a tím je překročená maximální povolená rychlost. Chybí mi informace, jakou rychlostí motorkář asi tak jel a zda měl vůbec řidič vyjíždějící na hlavní šanci dát mu přednost. Znám mnoho případů, kdy došlo ke stejné nehodě a vždycky to odnesl ten, co nedal přednost, tedy alespoň právně. A bylo lhostejné, že v jednom případě spočítali policisté z brzdné dráhy motocyklisty, který to s těžkým zraněním přežil, rychlost před střetem 180km/h v místě, kde byla povolená rychlost 50km/h. Navíc ta křižovatka byla za mírnou pravotočivou zatáčkou. Dostal těžký flastr, zatím co motorkář, když se vyloupal, zaplatil pokutu za nepovolenou rychlost. A jelikož nebyla jeho rychlost změřena cejchovaným přístrojem, byla pokuta jediný trest, který dostal. Řidič osobáku tři roky nesedl za volant, zaplatil flastr a ještě část nákladů na léčbu, kterou mu určil soud. spravedlnost po česku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání