Gottová si několikrát postěžovala na nuzné poměry, ve kterých musí žít, a že ji trápí nedostatek financí. O tom se měli reportéři Blesku možnost přesvědčit na vlastní oči. Když jsme přijeli do malé čtvrti na východním okraji Helsinek, uviděli jsme několik krásně udržovaných bungalovů, se šlechtěnou zahrádkou před každým z úhledných domečků. To, co nás však překvapilo, byla velikost domu, ve kterém česko-finský pár žije.

„Museli jsme se uskromnit a musí nám to stačit. Hlavní je, že máme střechu nad hlavou,“ svěřila se Dominika. S manželem, finským rockovým muzikantem Timem Tolkkim (53), mají k dispozici malinkou kuchyň napojenou na místnůstku s obývacím pokojem a ložnici, kam se vejde akorát tak manželská postel a skříň. „Je to tu malé, ale hlavní je, že v těchto dnech máme zahrádku. Na té jsme skoro pořád,“ prozradila paní domu.

S nostalgií vzpomíná na předchozí bydliště. „Měli jsme krásný byt s velkou terasou, výhledem na moře a okolní ostrovy. To bylo opravdu krásné bydlení! Pak jsme ale začali mít finanční problémy a museli si najít levnější nájem,“ přiznala Gottova dcera. Žijí v nájmu a za ten »krcálek« s výměrou pouhých 40 metrů čtverečních platí 1100 eur měsíčně, v přepočtu tedy 28 100 korun.

Čeho se oba skutečně děsí, je nadcházející zima. Jsou totiž bez auta, bez kterého podle jejich slov nelze ve Finsku žít. O tom se ostatně přesvědčili i reportéři Blesku. Dostat se do centra Helsinek by z místa, kde manželé žijí, zabralo veřejnou dopravou zhruba dvě hodiny.

„Měla jsem krásné malé auto, ale když měl Timo svoje špatné období, tak s ním naboural někde v tunelu. Pak šel lesem a plaval v jezeru, až došel ke svému psychiatrovi,“ prozradila Dominika o manželovi, který trpí bipolární poruchou. „Zapomněl, kde to auto nechal. Je to nahlášeno na policii a ta ho nemůže najít,“ vysvětlila, jak přišli o dopravní prostředek.

VIDEO: Dominika roztřeseně o vztahu s tátou Gottem: Uzavřeli jsme dohodu!

Video
Video se připravuje ...

Dominika roztřeseně o vztahu s tátou Gottem: Uzavřeli jsme dohodu! Luboš Procházka

Fotogalerie
71 fotografií