Ústavní stížnost byla pro Poláka poslední možnost zvrátit verdikt. Jeho dovolání odmítl nedávno Nejvyšší soud. Muž vinu popíral a tvrdil, že proti němu neexistuje dostatek důkazů a že pražské soudy rozhodly jen na základě domněnek. Poukazoval také na podle něj nepřiměřenou přísnost uložených trestů. Podle Nejvyššího soudu je ale verdikt přesvědčivý a řádně odůvodněný.

Za smrt první ženy, kterou justice kvalifikovala jako těžké ublížení na zdraví, dostal Polák 14 let, za trýznivou vraždu druhé si má odpykat 21 let. Kvůli dříve uložené podmínce nemohla justice Polákovi vyměřit úhrnný trest, proto dostal tresty dva. Obžaloba Poláka vinila i z utopení manžela jedné z žen, což se nepodařilo prokázat.

S první obětí Polák od léta 2015 do ledna 2016 přebýval ve sklepení opuštěné budovy v Povltavské ulici v Praze. Podle obžaloby ji opakovaně napadal, mimo jiné ji mlátil a kopal do hlavy a hrudníku, několikrát jí zpřelámal žebra. Žena zemřela v lednu 2016. Podle lékařů se v důsledku zranění a dlouhodobé nemoci rozvinul akutní zánět plic. Neprokázalo se ale to, že by zranění byla přímou příčinou ženiny smrti, i proto čelil Polák v tomto bodě jen obžalobě z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Dalšího napadení se podle verdiktu dopustil 18. srpna 2017 ve Štorchově ulici, kdy se pohádal se svou tehdejší družkou. Řekla mu, že se s ním chce rozejít. Polák ženu začal bít do hlavy, šlapal jí na hrudník a dusil ji. Později zemřela kvůli úrazovému šoku, měla polámaná žebra a vnitřní krvácení.

Fotogalerie
6 fotografií