Pořádné extempore způsobil 54letý muž v úterý 23. července v Topolové ulici v Praze 10. Když si policisté všimli jeho vozu, rozhodli se ho zkontrolovat – jeho jednání totiž bylo poněkud nezvyklé. „Řidič měl problémy se rozjet. Chvilku s autem poskakoval v křižovatce, pak zařadil zpátečku a naboural do policejního vozu, který stál za ním,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Startoval klíči od bytu

Policisté přistoupili k jeho dveřím a chtěli situaci řešit, ten na to měl ale jiný názor. „Snažil se vůz nastartovat a odjet pryč. Proto mu policista vytáhl klíčky ze zapalování, aby tomu zabránil. Muž proto vytáhl klíče od bytu a snažil se jimi auto nastartovat, což se mu samozřejmě nepodařilo,“ popsal komickou situaci Daněk. Z vozidla stůj co stůj nechtěl vylézt a vší silou se tam zapřel.

„Na první pohled byl muž silně opilý a z vozidla byl cítit alkohol. Muž byl zákonně vyzván s výstrahou, že budou použity donucovací prostředky. Potom byl vytažen z vozidla, celou dobu byl vulgární, agresivní, napadl kolegyni kopem pod koleno,“ řekl Blesk.cz zasahující policista.

Nakonec se mužům zákona podařilo agresivního opilce dostat z auta ven. Nadýchal skoro tři promile! Logicky tak putoval na záchytku. „Po vystřízlivění byl k věci vyslechnut a svého jednání litoval,“ uvedl mluvčí. Už mu to ale nebylo nic platné – za ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až tříleté vězení, taky přišel o řidičák.

Video
Video se připravuje ...

Agresivní opilec naboural do policistů, pak je pokopal. Druhý den si nic nepamatoval. Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií