„Řekl mi, že uklízí, že chce mít před sebou čistý stůl, a proto byl u notáře, kde sepsal závěť,“ sdělil Aha! zdroj blízký herci. Mrkvička má celkem pět dětí, každé ovšem pochází z jiného vztahu.

Aby představitel poručíka Stejskala ze seriálu Třicet případů majora Zemana či žokeje Janýra z Dobré Vody vůbec někam došel, musel sebrat hodně sil. V posledních týdnech totiž Mrkvička už nevychází ani z bytu. „Je mi moc špatně. Už nikam nechodím ani nechci, aby někdo chodil za mnou,“ přiznal Aha! herec a bylo mu jen stěží rozumět. Mrkvičku dlouho sužují i deprese, takže se jeho zdravotní stav projevil i na řeči. A nejen na ní. „Mám už i velmi narušenou paměť,“ přiznal herec, který zazářil i jako učitel Emil Kintzl v seriálu Policie Modrava.

„Už to ale nejde hrát! Celý se klepu. A je to pořád horší. Základem naprosto všeho je stáří. To všechny moje neduhy zhoršuje nejvíc,“ prohlásil nešťastně Mrkvička, kterému nezbývá nic jiného, než trávit letošní parné léto doma. „Naštěstí mám chladný byt. Vzdalovat se z něho opravdu nemohu a ani nechci. Jen v nejnutnějších případech,“ hlesl.

Herec nedorazil na nedávný karlovarský filmový festival, kde měl premiéru jeho poslední film Staříci. „Nemůžu mezi vás ze zdravotních důvodů přijet. Moc mě to mrzí, ale nejde to,“ stálo v omluvě, kterou na premiéře filmu Martina Duška (41) a Ondřeje Provazníka (41) přečetli.

Fotogalerie
20 fotografií