V uplynulých letech a měsících se letňanská radnice musela vypořádat především s odkupem objektů mateřských škol a souvisejících pozemků, aby mohlo k rekonstrukci mateřské školy dojít. Její uskutečnění přitom podpořilo i zastupitelstvo hlavního města v podobě dotací ve výši 50 milionů korun. Práce už probíhají.

„Díky této dotaci bude moci městská část Praha 18 navýšit kapacitu zdejších mateřských škol, a to bez velkého zadlužování,“ uvedl starosta Prahy 18 Zdeněk Kučera (ANO). Ten rekonstrukci a rozšíření kapacity školky kvituje i proto, že se letos nepodařilo umístit zhruba 90 letňanských dětí do škol. „Což je právě plánovaná kapacita MŠ Místecká,“ upozorňuje.

Co bude teď a potom?

První etapa projektu je již v plném běhu. Ve dvou budovách, které odkoupila Praha 18, se již pracuje na předškolním zařízení s jídelnou. Tím však změny v oblasti Místecké ulice zdaleka nekončí. Po dokončení bytového objektu v Křivoklátské ulici hodlá společnost CPI bezplatně převést letňanské radnici třetí budovu v blízkosti školky.

Kromě prací na avizovaném projektu se ještě letos uskuteční navýšení kapacity v základoškolských zařízeních. Konkrétně v ZŠ Gen. F. Fajtla DFC a Fryčovická dá radnice vzniknout celkem čtyřem novým třídám. Ty by měly být využívány ještě letos v rámci zahájení školního roku.