Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čeští turisté nebezpečně předbíhali ve Slovenském ráji, ohrozili děti: Je tohle normální?! Zuří místní

Slováci se rozčilují nad nebezpečným předbíháním Čechů na horách: Tohle je normální?
Slováci se rozčilují nad nebezpečným předbíháním Čechů na horách: Tohle je normální?  (Autor: Facebook)
Aktualizováno -
25. července 2019
09:08
Autor: DH - 
24. července 2019
19:52

Každé léto zamíří tisíce českých turistů do sousedního Slovenska, kde jsou jejich nejčastější cílem zdejší hory a skály. Bohužel se v posledních dnech ale množí případy, kde se zde Češi nechovají zrovna tak, jak by se slušelo. Situace, která vznikla v soutěsce Suchá Belá, ale byla vyloženě nebezpečná i pro rodiny s dětmi.

Video s trojicí údajně českých turistů zveřejnila na Facebooku paní Andrea, která jako mnoho jiných turistů zamířila v úterý ráno do soutěsky Suchá Belá, která je obecně považována za jednu z nejkrásnějších v oblasti Slovenského ráje. Právě díky její oblibě se zde na typických žebřících vytvořila fronta, kterou ale Češi pravděpodobně nechtěli vystát.

„Tohle asi nebude normální, že? Čeští turisté si řekli, že oni ve frontě čekat nebudou, nacpali se mezi lidi, někteří tedy přitom měli na žebříku plné ruce práce,“ napsala ke třem videím paní Andrea. Podle Slovenky byl vrcholem celé situace moment, kdy se jeden Čech na žebříku netlačil přímo před turistu, který na žebříku nesl na zádech svoji dceru.

Chování českých turistů v soutěsce odsoudili na sociálních sítích stovky komentářů jak od Slováků, tak i od Čechů. Obě skupiny se navíc shodly na jedné věci. Turisté jednali maximálně nebezpečně. Na kluzkých skálách navíc neměli ani vhodné vybavení. „Sportovní sandále a tenisky,“ konstatovala žena.

S případy, kdy se Češi v sousedních zemích chovali nevhodně, jsme se už letos bohužel setkali. Naposledy dostala dvojice českých turistů vysokou pokutu v Tatrách, když se i přes zákaz koupali nazí v průzračném ledovcovém jezírku.

AHel ( 25. července 2019 16:34 )

Za převážnou část Čechů se stydím v zahraničí u doma, chovají se jako hovada a to na ulicích na kolech, koloběžkách, v dopravních prostředcích, v kinech, jako chodci, jako řidiči....hrůza, bezohlednost, neslušnost, smradlavost, hlučnost. Jsem z Prahy, je to tady nejhorší

kinki ( 25. července 2019 16:14 )

Nezavid. Slovaci nemaju len zenu prezidentku,ale aj ministerku vnutra Denisu Sakovu, Luciu Nich­olso­novu­....­.pre­co nekritizujete aj tie,ale iba stale Caputovu???

kinki ( 25. července 2019 15:32 )

Ulavilo sa Ti??? Ze sa das tak lahko vyprovokovat. Troska rozmyslaj, a potom pis. Teraz vyzeras ako blbec.

Tara-Tara ( 25. července 2019 15:11 )

lezou sem proto, ze je tam bida, ale hlavne, ze mají euro....také je zrovna moc za bratry nepovazuji

iFender ( 25. července 2019 13:49 )

Slovaci a bratri?Jsou to slovane zijici po staletich v Hornich Uhrach.Ja je nikdy za zadne bratry nemel,protoze vzdycky ,kdyz o neco slo zradili.Kdyby nebylo cechu uz by davno jako narod neexistovali vit nova prezidentka zu by nejradeji vystoupila z V4.Magyar (Toth) neee.Porad nas napadaji a nenavidi a lezou sem presto.Musel to konecne nekdo napsat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání