Sám Pásek je z toho dost pobouřen. „Nevím dodnes, kde je Jirkova urna, a docela mi to vadí!“ řekl Blesku otráveně hercův kamarád. Co se stalo s urnou, neví pět měsíců po pohřbu ani vdova Andrea Pomeje(32). „S ní jsem mluvil tuhle, o osudu Jirky neví taky nic. Připadá mi to celý naprosto šílený. Je přece matkou Jirkova jediného dítěte...“ připomněl Pásek pětiletou Aničku.



Podle něho se musí Jirka obracet v hrobě, pokud vůbec nějaký má. Spíš se zdá, že ne. „Rodina nechtěla veřejný pohřeb, a to mě štvalo, protože Jirka by stál o velký pohřeb. Nakonec naštěstí souhlasili,“ řekl Pásek. Poslední rozloučení se podle něj ale mělo odehrát v Praze, kde měl Pomeje kamarády. A nikoli v Českých Budějovicích, kde se sice narodil, ale rád to tam už neměl. Stejně tak by si prý přál, aby každý věděl, kde je pochovaný. „No jistě. Chtěl by, aby lidé věděli, kde leží, aby hrob navštěvovali. Ani za nic by si nepřál, aby se po něm až takhle strašně slehla zem,“ dopálil se Jirkův kamarád.



Ten je navíc přesvědčen, že herec, který podlehl rakovině, nemá žádné poslední místo odpočinku. Vychází z toho, že ho Jirkův otec požádal o finanční pomoc při zajištění hrobu, neboť na to rodina nemá. „A to už je pěkně dlouho, co jsme o tom mluvili. Od té doby se neozval,“ pokrčil Pásek rameny. Podle Páska je ale možné i to, že otec sám neví, kde urna je. Tři měsíce ležela bez povšimnutí v krematoriu, a když na to Blesk upozornil, zmizela. Zřejmě ji vyzvedla Jirkova matka nebo sestra, které s otcem nejsou v právě přátelských vztazích...

VIDEO: Pomejeho blízcí: Kde je urna a hrob?! A Kubišová skončila v nemocnici

Video
Video se připravuje ...

Pomejeho blízcí: Kde je urna a hrob?! A Kubišová skončila v nemocnici Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
165 fotografií