„Následně bude po uplynutí lhůty pro případné námitky podepsána smlouva s vybraným zhotovitelem a zahájena stavba,“ řekl k akci tiskový mluvčí magistrátu Vít Hofman. Cenu zakázky magistrát zveřejnění po ukončení výběrového řízení. Předpokládané náklady jsou 324 milionů, které hlavní město zaplatí díky evropským fondům prostřednictvím dotace z operačního programu Praha - pól růstu.

Po dobu prací bude podle Hofmana řidičům k odstavení aut k dispozici část parkovišť nedalekého nákupního centra. Jejich kapacita je téměř 3200 stání. Mnozí motoristé, kteří přijíždějí do hlavního města, ale toto parkoviště využívají k odstavení vozu už nyní. Parkování je tam totiž zdarma od 7:00 do 0:30.

Na Černém Mostě fungují dvě parkoviště P+R, větší s 294 místy a menší se 131 místy. Plánovaný čtyřpatrový parkovací dům by měl poskytnout 880 stání.

V Praze je téměř 20 záchytných parkovišť P+R. Umístěna jsou u stanic metra, autobusů, tramvají, případně vlaků. Do hlavního města ale přijíždí stále více přespolních. Proto magistrát pracuje na rozšíření těchto parkovišť i stavbě nových. Zvětšit chce například devadesátimístné parkoviště v Praze 6 v Tobrucké ulici.