„Tak já mám dnes narozeniny. Třicet let. To je neuvěřitelný...“ stýskala si na svém instagramu Miss 2008 Eliška Bučková, která slaví své kulatiny na místě, kde by člověk modelku skutečně nečekal – na rybářském táboře pro děti v Klatově. Vysoké podpatky a dovolenou někde na Maledivách vyměnila za kecky a spaní ve stanu, a náramně si to užívá. Alespoň podle toho, co sdílí na sociálních sítích. Ostatně to, že není z cukru, pravidelně dokazovala v době, kdy tvořila pár s rybářem Jakubem Vágnerem. Vydala se s ním na nejednu fyzicky náročnou výpravu, například do Amazonie nebo do Mongolska, kde si sáhla až na dno svých sil.

Na dno se mimochodem během těch třiceti let, co je na tomto světě, dostala celkem několikrát, opakovaně totiž bojovala s anorexií. Narážky na svou postavu si prý musela poprvé vyslechnout už v pouhých šestnácti letech, kdy zašla do modelingové agentury a dozvěděla se, že by měla shodit 3 centimetry, co podle nich měla v bocích navíc. Přestože o několik let později vyhrála Českou Miss, stačil jeden jediný článek, který si přečetla, k tomu, aby propadla šílenému shazování „nadbytečných“ kil. Údajně se o ní v té době psalo, že je tlustá, a proto nemá zakázky.

„To mě tehdy hrozně ranilo a začala jsem extrémně hubnout. Potřebovala jsem zhubnout hned, takže proto jsem volila tento nezdravý způsob,“ přiznala Eliška v pořadu České televize 13. komnata. „Začala jsem hubnout v prosinci v roce 2012 a za měsíc a půl jsem měla dole dvanáct kilo,“ dodala modelka, která tehdy vážila neuvěřitelných 49 kilo při výšce 180 centimetrů. Z velikosti 38 se za pár týdnů dostala na nejmenší velikost 32. „Měla jsem příjem tři sta kalorií na den, což má cola,“ vysvětlovala. Léčit se začala až o mnoho let později.

Nakonec se sice ze své vážné nemoci dostala, její štíhlost však stále znepokojuje všechny její fanoušky. Kromě cvičení bere i podpůrné prostředky na spalování tuků, co propaguje i na svých sociálních sítích, a neustále své okolí přesvědčuje o tom, že její postava není dokonalá. „Pekáč buchet by tam byl, kdybych nepodléhala svým slabostem. Ale já mám svoje bříško ráda natolik, že mu ta sladká potěšení s láskou dopřeji," okomentovala modelka například koncem května své ploché břicho – a světe, div se, dopřála si pár lentilek.

Pokud ale někdy bude chtít dítě (a není pochyb o tom, že Bučková po rodině s manželem a dítětem skutečně sní), bude se nad sebou asi ještě muset trochu zamyslet… Ve třiceti je ostatně ideální čas na bilancování. „Jestli chcete vědět, jestli se dnešním dnem stala nějaká změna, tak ne. Mám jenom trošku víc pigmentových skvrn ze sluníčka, a jsem za ně ráda, protože já mám teplo ráda. A ty pigmentace, na ty si zvyknu,“ smála se v den svého výjimečného životního jubilea Eliška Bučková do objektivu.

VIDEO: Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti?

Video
Video se připravuje ...

Staré trápení Elišky Bučkové: Jak to má s anorexií? Proč jí koukají kosti? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
78 fotografií