Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Harry Potter slaví třicítku! 30 věcí, které o Danielu Radcliffovi asi nevíte!

/
  • Daniel Radcliffe má hvězdu na chodníku slávy
    23. července 2019 ● 18:58

    Nejslavnější čaroděj na světě Harry Potter slaví třicátiny! Přesněji řečeno jeho filmový představitel, britský herec Daniel Radcliffe (30). Připomeňte si jeho největší úspěchy a nejbizarnější trapasy. 

  • 1.

    Chce založit rodinu

    Herec Daniel Radcliffe, který strávil většinu svého dětství v kůži slavného čaroděje Harryho Pottera, slaví v úterý 23. července své 30. narozeniny. V nejbližší době má v plánu vyměnit herectví za režírování. „Po třicítce bych chtěl začít s režírováním a natočit alespoň jeden film, než mi bude 40," prozradil Daniel své nejbližší plány StarLifestyle. 

    A vzhledem ke svému věku už herec uvažuje dokonce i o založení rodiny. „Ne hned, ale třeba za pár let bych chtěl založit rodinu. Takže když budu slavit čtyřicátiny s dětmi a filmem, budu velmi šťastný."

    Daniel Radcliffe
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Převlékl se za Spidermana

    Aby se vyhl davům fanoušků na slavném Comic-conu, přišel Daniel Radcliffe se skvělým převlekem, díky kterému se stal neviditelným. Od hlavy až k patě se převlékl jako Spider-Man. „Celou dobu jsem mluvil s americkým přízvukem. Dokonce jsem si s sebou vzal i batoh, abych vypadal jako obyčejný návštěvník," prozradil později Radcliffe. 

    Daniel Radcliffe na Comic Conu
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Zlomil přes 80 hůlek!

    Během natáčení série filmů o Harry Potterovi zmeškal pouze dva dny natáčení, i přesto to s ním ale nebylo někdy vůbec jednoduché. Za deset let na place mu museli 160x vyměnit dioptrické brýle, protože je vždy rozbil. Jiné to nebylo ani s nejslavnější proprietou z filmu, s kouzelnickou hůlkou. Danielovi se totiž podařilo hůlku 80x zlomit! Herec je vášnivý bubeník, a tak je během natáčení používal jako paličky. 

    V roli Harryho Pottera byl Daniel roztomilý.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Trpí poruchou učení

    Radcliffe před lety přiznal, že trpí dyspraxií, což je specifická vývojová porucha učení. Děti s touto poruchou mívají problém s obyčejnými věcmi, jako například s vyslovováním, psaním, házením míče nebo třeba s jízdou na kole. Mnoho lidí si navíc plete dyspraxii s obyčejnou nemotorností. 

     

    „Ano, Daniel trpí dyspraxií, nikdy to neskrýval. Naštěstí má lehčí formu nemoci, ale nezvládne si například zavázat tkaničky a hrozně škrábe," prozradil před lety jeho mluvčí. 

    Daniel Radcliffe jako čaroděj Harry Potter
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Nemá žádnou sociální síť

    Novopečený třicátník má velmi špatný vztah k sociálním sítím. „Nemám to prostě rád. Navíc, kdybych je měl, choval bych se tam jak idiot. Určitě bych se tam s lidmi hádal. Nemám na to povahu," prozradil v pořadu Busy Tonight. Nemá profil na facebooku, na instagramu ani na twitteru, zkrátka nikde. „Musel by to dělat někdo za mě, ale to by se mi zase nelíbilo."

    Daniel Radcliffe
    Autor: Profimedia.cz

  • 6.

    Chtěl by tetování

    Daniel touží po tetování, ale z jednoho zvláštního důvodu se od nich raději drží dál. „Vždycky, když mě přepadne myšlenka po tetování, slyším v hlavě hlasy mých vizážistů, kteří by kvůli mně museli přijít do práce o půl hodiny dříve, aby mi je zakryli," vysvětloval Radcliffe, který je přesvědčen o tom, že by je musel ve filmech zakrývat. 

    ...
    Autor: Profimedia.cz

  • 7.

    Zamiloval se do Cameron Diazové

    Jeho první filmovou platonickou láskou byla blonďatá sexbomba Cameron Diazová (46). „Měl jsem její plakáty všude po stěnách," prozradil herec v rozhovoru pro US Weekly v roce 2014. Později ho ještě okouzlila herečka Kirsten Dunstová (37), která si zahrála ve Spidermanovi. 

    Cameron Diaz
    Autor: profimedia.cz
     

  • 8.

    Fanoušci si ho často pletou s Frodem

    Harry Potter a Pán prstenů jsou dvě knižní a filmové ságy, které pobláznily miliony fanoušků po celém světě. A hlavní představitelé jsou si navíc extrémně podobní. Froda Pytlíka z Pána prstenů hraje Elijah Wood (38). „Lidé si mě s ním často pletou a jeho si zase pletou se mnou," řekl Daniel v rozhovoru pro Wired. 

    V roli hobita Froda
    Autor: profimedia.cz

  • 9.

    Je zadaný

    Svou přítelkyni Erin Darkovou (34) potkal Daniel při natáčení filmu Zbav se svých miláčků v roce 2013. „Naše postavy se potkají ve filmu a flirtují spolu. Vůbec jsme se předtím neznali, takže to bylo poněkud divné," svěřil se Daniel v rozhovoru pro Wired. Jejich láska, i přes podivný začátek, trvá dodnes. 

    Daniel Radcliffe s přítelkyní Erin Darke
    Autor: Profimedia.cz

  • 10.

    Je alergický na kontaktní čočky

    V knihách o Harry Potterovi má hlavní postava zelené oči po matce, ale Daniel je modrooký. Když se při natáčení prvního filmu snažili držet knižní předlohy, nařídili Danielovi nosit barevné kontaktní čočky. Záhy však přišli na to, že to fungovat nebude, protože Daniel prodělal velmi vážnou alergickou reakci. 

    Autor: 

  • 11.

    Kouří jednu za druhou

    Daniel je, pro mnoho filmových fanoušků možná překvapivě, vášnivým kuřákem! Za den vykouří přes dvacet cigaret a kvůli tomu občas mívá i problémy. „Kouřím dost a miluji balené cigarety. Neustále se ptám lidí, jestli nemají zapalovač, protože je pořád ztrácím. Když mi ho podávají, dívají se na mě skoro až provinile, jako kdyby předávali Harry Potterovi rakovinu," směje se herec. 

    Herec se na balkóně promenádoval v trenkách.
    Autor: Profimedia.cz

  • 12.

    Problémy s alkoholem

    Daniel Radcliffe přiznal, že se s obrovskou slávou vyrovnával pitím alkoholu. „Možná to bylo v mojí hlavě, ale kdykoliv jsem šel někam do baru, cítil jsem, jak na mě všichni koukají," prozradil paranoidní stavy Radcliffe. „Nejrychlejším řešením bylo se pořádně opít." Problém ale došel tak daleko, že několikrát přišel na natáčení nebo do talkshow ještě opilý. S pitím seknul v roce 2010, tedy v pouhých 21 letech.

    Tohle že je Harry Potter?
    Autor: Profimedia.cz
     

  • 13.

    Ukázal penis v divadle

    Představitel Harryho Pottera se ukázal mnohokrát nahý na jevišti, v divadelní hře Equus. Herec ve hře dokonce ukázal i své přirození. I přes nadšení jeho fanynek se divadlo setkalo s velkou kritikou. 

     

    „Uražené matky volaly a tvrdily, že bych to neměl dělat, že jinak nepřijdou a nebudou se koukat. Tak jo, nekoukejte se. Mluví o tom, jako by to byla nějaká pornografie, ale není. Je to jen sedm minut na konci hry, kdy jsem nahý. A je mi devatenáct," zlobil se tehdy Radcliffe před novináři.

    Daniel Radcliffe v divadelní hře Equus
    Autor: Profimedia.cz

  • 14.

    Byl nejbohatším teenagerem na světě

    Když Daniel Radcliffe bojoval o roli Harryho Pottera, netušil, že se účastní také castingu na dalšího multimilionáře světa. Po několika filmových dílech o osudech čarodějnického učně se totiž z brýlatého teenagera stal člen skupiny nejbohatších lidí planety. V sedmnácti letech už patřil mezi nejmladší milionáře.

     

    „Je stále ve škole, ale zároveň je v pozici, kdy by nemusel už nikdy v životě pracovat," stálo o něm v článku časopisu Sunday Times o nejbohatších lidech světa. V současné době je jeho jmění odhadováno na 125 milionů dolarů (necelé tři miliardy korun).

    V roli Harryho Pottera byl Daniel roztomilý.
    Autor: profimedia.cz

  • 15.

    O panictví přišel v 16 letech

    Stalo se tak během natáčení filmu Harry Potter a Ohnivý pohár. O pohlavní čistotu tehdy šestnáctiletého chlapce připravila starší žena, Amy Byrnová, jíž bylo v době soulože třiadvacet. Pohlavní styk s osobu mladší osmnácti a starší šestnácti let je sice v Británii povolen, ale pouze se souhlasem dotyčného. Daniel si nestěžoval, přesto zlí jazykové tvrdí, že ho Amy v podstatě znásilnila.

    Takto známe Daniela ještě z dob, kdy natáčel Harryho Pottera. Jak je vidět, je to talentovaný, mladý herec, který neskončí kariéru jedinou rolí, ale půjde dál
    Autor: ČTK

  • 16.

    Kouřil marihuanu?

    V roce 2009, tedy v době, kdy Daniel Radcliffe propadl alkoholu, svět oblétly fotografie z londýnského večírku, na kterém údajně kouřil marihuanu! Filmová hvězda ale veškerá obvinění popírala. „Daniel občas kouří ručně zabalené cigarety plněné obyčejným tabákem, rozhodně nic víc,“ řekla po incidentu Danielova mluvčí. 

    436876:full:true:true

  • 17.

    Má strach z klaunů

    Ve filmech o čaroději Harry Potterovi bojuje neohroženě s mozkomory a zlým lordem Vondemortem. V reálném životě ale Daniel Radcliffe trpí jedinečnou fóbií z klaunů. Radši se prý napije z ohnivého poháru, než aby si vzal zmrzlinu od postavičky s červeným nosem ve velkých botách.

    Daniel své minulosti alkoholika lituje
    Autor: ČTK, EPA, REUTERS

  • 18.

    Líbí se mu herec Ryan Gosling

    Herec Daniel Radcliffe má přítelkyni a homosexuál prý není. Kdyby ale měl mít sex s mužem, vybral by si kolegu Ryana Goslinga (38). „Mám slabost pro talent Ryana Goslinga. Myslím, že je fantastický. A víte, byl by určitě moc milý po sexu. Vypadá inteligentně. Kdybych byl gay, vybral bych si chytrého chlapa,“ svěřil se Daniel magazínu Attitude.

    Ryan Gossling se Danielovi Radcliffovi líbí
    Autor: ČTK

  • 19.

    Nahý i ve filmu

    Herec Daniel Radcliffe se ukázal světu tak, jak ho příroda stvořila i ve filmu. Při natáčení filmu The F World, ve kterém si zahrál s herečkou Zoe Kazan (35), si střihli nahou scénu. Daniel v ní tehdy neuhlídal svoje mužství a fotografové měli žně. Ihned, co se s hereckou kolegyní svlékli, fotografové začali mačkat spouště svých fotoaparátů jako o závod a nepřišli zkrátka. 

    Radcliffe se proslavil hlavně rolí Harryho Pottera
    Autor: profimedia.cz

    Spolu se Zoe Kazan si užijí noční koupání v jezeře Ontario.
    Autor: Profimedia.cz

  • 20.

    Je to prcek!

    V sáze o čarodějnickém učni Harrym Potterovi nebyly pro Daniela Radcliffa čáry žádný problém. I ve skutečném životě by se mu ale kouzelná hůlka hodila. Třeba aby s její pomocí přičaroval pár centimetrů. Radcliffe totiž měří jen 166 centimetrů, a když chce políbit dívku, která má navíc podpatky, dostává se do nepříjemné situace. Buď se musí postavit na špičky, nebo počkat, až se k němu dívka sehne. 

    Daniel Radcliffe má tělo muže, ale v duši zůstává klukem...
    Autor: : Profimedia.cz

     

  • 21.

    Musel si holit nohy

    Během natáčení druhého dílu série o Harrym Potterovi, došlo na scénu, kdy si musel Daniel vyhrnout nohavici kalhot, aby ukázal, že mu chybí ponožka. Jeho lýtko ale vypadalo jako noha statného dřevorubce a ne jako lýtko dvanáctiletého hocha. A tak došlo na nejhorší, chlupy musely pryč.

     

    „Ve 12 jsem byl chlupatý jako chlap, nikdo by neuvěřil, že je to noha malého kluka. A tak mi museli nohu od kotníku nahoru oholit,“ svěřil se v jednom z rozhovorů mladý herec.

    Stejně jako mnoho jeho vrstevníků trpí Daniel Radcliffe akné...
    Autor: 
     

  • 22.

    Kvůli roli se nemá problém proměnit

    Daniel si kvůli roli ve filmu Frankenstein nechal prodloužit vlasy. „Je mi jedno, že v dlouhých vlasech vypadám divně, ale není mi jedno, že se o ně musím starat," smál se Daniel. Během natáčení se mu o kadeře starali profesionálové, ovšem doma si s nimi musel poradit sám, což moc nezvládal. „Nesnáším, kolik času mi zabere jen pouhé sušení vlasů po mytí," stěžoval si Daniel. Jedinou výhodou delších vlasů prý bylo to, že ho lidé na ulici nepoznávali.

    ...
    Autor: Profimedia.cz

  • 23.

    Profesionální venčitel psů?

    V roce 2014 oblétly svět snímky Daniela, jak v ulicích New Yorku pobíhá s cigaretou v puse a smečkou psů. Ke zklamání nadšených fanynek se jednalo pouze o natáčení snímku Trainwreck, kde hrál mladého milence o polovinu starší ženy. A i když měl kolem sebe pěkně velkou smečku, všichni chlupáči ho na slovo poslouchali.

    Cigárko do koutku a jde se na procházku se psy.
    Autor: Profimedia.cz

    Daniel při natáčení filmu.
    Autor: Profimedia.cz

  • 24.

    Umí rappovat!

    Před pěti lety okouzlil Daniel Radcliffe televizní diváky, když v show Jimmyho Fallona (44) zarappoval skvěle na celou anglickou abecedu. Odměnou mu byl velký potlesk a jedno z nejsledovanějších videí na kanálu youtube. 

  • 25.

    Půl mega za matraci!

    I Když by si jako Harry Potter mohl vyčarovat cokoliv, kvalitní spánek si přeci jen musel koupit. Nejznámější čaroděj na světě, herec Daniel Radcliffe, investoval své tvrdě vydělané peníze do matrace. Pohodlné spaní mu měly zaručit koňské žíně a borové dřevo, za které Daniel utratil 440 000 korun!

    V roli Harryho Pottera byl Daniel roztomilý.
    Autor: profimedia.cz

  • 26.

    Má hvězdu na chodníku slávy

    Role slavného čarodeje Harryho Pottera vynesla Radcliffovi i prestižní hvězdu na losangelském chodníku slávy. Když vyrůstáte v Británii a slyšíte slovo Hollywood, ihned vidíte obraz jeho kopce, vidíte všechny ty celebrity," řekl podle agentury AFP mladý herec, který se hvězdou cítil velmi poctěn. 

    Daniel Radcliffe má hvězdu na chodníku slávy
    Autor: Profimedia.cz

  • 27.

    Nečte o sobě žádné články

    Již ze začátku kariéry se Daniel rozhodl, že se bude snažit od slávy distancovat a nebude chodit na večírky a různé společenské akce. V tu dobu se také zařekl, že nebude číst žádné články jak o sobě, tak o filmech, ve kterých hraje. 

    Daniel Radcliffe natáčí nový snímek
    Autor: profimedia

  • 28.

    Nesnášel Potterovu jizvu

    Během natáčení Harryho Pottera přidělával práci filmovým maskérům, protože se neustále drbal na čele a jizvu ve tvaru blesku si často omylem odstranil. 

    Daniel Radcliffe jako Harry Potter
    Autor: Profimedia.cz

  • 29.

    Je to žid

    Stejně jako jeho rodiče, Daniel o sobě říká, že je žid. I přesto ale nevěří v Boha, a stal se ateistou. „Nemyslím si, že existuje Bůh, ani posmrtný život. Kdyby ano, byl bych mile překvapen," prohlásil v jedné talkshow. 

    Autor: 

  • 30.

    Podporuje rovná práva pro gaye

    V průběhu celé své kariéry byl Radcliffe advokátem za rovná práva pro všechny. „Vždycky jsem měl problém s někým, kdo není tolerantní vůči gayům, lesbičkám nebo bisexuálům. Já jsem naštěstí v pozici, kdy můžu někomu pomoci," řekl v roce 2010. 

    Daniel Radcliffe
    Autor: ČTK

    VIDEO: Trailer: Harry Potter - Relikvie smrti část druhá 

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer: Harry Potter - Relikvie smrti část druhá /Youtube/

    Fotogalerie
    97 fotografií

Články odjinud

Dnešní horoskopy