Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nezvyklá pieta pro kurýrku Janu (†28), kterou smetla tramvaj: U pomníčku firemní taška s nákupem!

Autor: Kateřina Baranová, lm - 
23. července 2019
05:00

Obrovská tragédie se odehrála v neděli v pražské Troji. Mladá kurýrka Jana H. (†28) tu při rozvážení internetových nákupů vjela přímo pod kola tramvaje tak nešťastně, že na místě zemřela. Kolegové a blízcí jí na místě vytvořili dojemný pomníček. U něj se však objevily i nezvyklé „vzpomínkové“ předměty.

K neštěstí došlo v neděli před druhou hodinou odpoledne v ulici Trojská. Jana H. (†28) tu odbočovala do slepé ulice, před níž vedou tramvajové koleje. Tramvaj však patrně přehlédla, nedala jí přednost a vjela přímo pod její kola. Následky nehody byly tragické.

Na srážku tramvaje a kurýrní dodávky doplatila pouze řidička. „Záchranáři ji na místě několik desítek minut oživovali. Zranění byla natolik vážná, že jim na místě podlehla a zemřela,“ uvedla mluvčí záchranky Jana Poštová. Kdo nehodu zavinil a jak k ní přesně došlo, policisté stále vyšetřují.

Jana H. začala rozvážet potraviny pro internetový obchod před dvěma roky. Svou práci dělala podle kolegů ráda, milovala řízení a kontakt s lidmi. U přejezdu vytvořili kolegové i blízcí Jany, přezdívané Haspi, pomníček. Na místě jsou nejen kytice a svíčky, ale třeba i pivo, cigareta nebo dojemný vzkaz. „Věř, že teď je lépe... Lásko, užívej v novém životě a stále »taková«, jako jsi z něj odešla. Haspi navždy,“ stojí v něm. Nechybí však ani obří reklamní poutač a pracovní oděv internetového supermarketu, pro který žena pracovala. Na blízkém sloupku dokonce visí taška, v níž se obvykle rozváží nákupy.

K neštěstí se vyjádřilo i vedení internetové společnosti: „Tragická nehoda naší řidičky nás hluboce zasáhla. Je to první událost tohoto druhu za celou naši historii a desítky milionů najetých kilometrů, přesto to s člověkem pořádně otřese a přinutí ho to přemýšlet. Společně budeme ještě intenzivněji pracovat na bezpečnosti našich kolegů. Rodině a dalším blízkým bychom rádi vyjádřili upřímnou soustrast.“

truhlik ( 25. července 2019 19:15 )

rychlá tramvajová trať dovedně skrytá za křovím, ani tramvaják ani řidič pořádně nevidí na toho druhého. a tady se sešla partička chytrolínů kteří u toho určitě byli a vědí všechno nejlépe.

sku55 ( 25. července 2019 08:19 )

Kdyby se tím touhle nehodou aspon poučily kuryrní společnposti aby tolik nehonily řidič napřiklad Koš*k.cz musíte jezdit rychle když to nestihnete do 30min tak pokuta apod když vidim jak to švíhaji po silnice tak sebrat papíry a sebrat koncepsi te firmě

babycom ( 23. července 2019 22:20 )

Spíše podle fotografie by člověk řekl,že přes ty keře ji ani nemusela vidět.A podle zrušené kabiny,ta tramvaj nemohla jet zrovna pomalu .

pupak_1 ( 23. července 2019 21:59 )

Tak aspoň nezabila někoho nevinného, "řidička".

kukuku ( 23. července 2019 14:35 )

Na hlouběji jdoucí myšlení nemáš vybavení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání