Práce začaly v dubnu a skončily nyní. Pět milionů na osvětlení dalo město Brno, zbytek pokryla městská společnost, která halu vlastní. „Mantinely jsou snížené, plexiskla zvýšená, takže je větší bezpečnost pro diváky, aby na ně nelétaly puky. Mantinely jsou pružnější a u dospělých hráčů o 50 procent snižují riziko úrazů především po nárazu hlavou,“ řekl předseda představenstva firmy Starez-Sport Antonín Crha (KDU-ČSL).

Nová plexiskla také blíže okraji mantinelu, takže snižují riziko zranění žeber při pádu na hranu mantinelu. Mantinely umožní ledovou plochu zúžit a rozšiřovat, takže v hale bude možné hrát i na kluzišti zúženém podle amerického standardu.

Opravili i trestné lavice

Vedle mantinelů se práce dotkly střídaček, prostor pro časoměřiče a trestných lavic. Nové je i osvětlení. „Poslední dvě sezony jsme hráli na hranici výjimky. Ted budeme mít top stav a ještě se to projeví na úspoře,“ řekla obchodní a marketingová ředitelka klubu Kometa Group Lenka Plšková.

V budoucnu se chystá ještě výměna chladicí technologii. „Původní chladicí technologie je na hranici životnosti. Rádi bychom ji udělali příští nebo přespříští rok," řekl Crha.

Náklady by měly být kolem 30 milionů korun. Třetinu by mělo pokrýt město, třetinu dotace a třetinu půjčka. Plánovaná je i nová střecha za zhruba pět milionů.

Nová hala

Brno v příštích letech plánuje za více než miliardu korun postavit na výstavišti novou multifunkční halu, kde by hrála Kometa. Podle Hladíka je ale s ohledem na vývoj hokeje v Brně potřeba pečovat i o halu Rondo, kde i po vzniku nové haly zůstane ledová plocha například pro mládežnické týmy.

VIDEO: Letos mistr padl! Zaplněná aréna hlasitě děkovala Kometě.

Video
Video se připravuje ...

Mistr padl! Zaplněná aréna hlasitě děkovala Kometě TV TIPSPORT