„Řidič renaultu, který jel ve směru na Velkou nad Veličkou, zřejmě v důsledku únavy vyjel vlevo, kde se srazil s protijedoucím audi. Záchranáři museli ošetřit pět lidí,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

„Naštěstí se jednalo o lehká zranění. Dva muže jsme ošetřili a převezli na chirurgii do nemocnice v Kyjově a muže, ženu a dítě jsme po ošetření převezli na chirurgii do nemocnice v Uherském Hradišti,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Plné ruce práce měli i hasiči. „Pomohli s transportem zraněných a zabezpečili vozidla proti případnému vzniku požáru. Unikající provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po čtrnácté hodině zásah ukončili,“ řekl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Policisté vyčíslili škodu na více než 300 tisíc korun.Oba řidiči usedli podle dechových zkoušek za volanty bez alkoholu. Nehoda komplikovala provoz na silnici první třídy č. 71,“ dodal Zámečník.

VIDEO: Také tato nehoda skončila bez vážných zranění, zajímavostí ale bylo, že při ní mladý řidič naboural auto indického diplomata.

Fotogalerie
6 fotografií