Pochopení zadání dress code usnadnila znalost legendy. Fakt, že s volným sexem, drogami a alkoholem spojený disko Klub 54 byl centrem nočního života tehdejší smetánky, hvězd showbyznysu. Pařily zde legendy, jakými např. byli Liza Minnelli, Cher, Jerry Hall, Mick Jagger, George Michael, Elton John, Sylvester Stallone. Taky s místem nejčastěji spojovaná osobnost amerického pop artu Andy Warhol.

Dostat se mezi vyvolené bylo téměř nemožné. Do hvězdám vyhrazeného suterénu, jenž byl epicentrem volného sexu a fetu rozhodně. Na poslední kalbě Konec moderní Gomory, na kterou mohli jen nejvybranější hosté, zazpívala na rozloučenou elita. Mezi jinými Frank Sinatra s Cher.

Legendou inspirovaná současnost

Se zn. Pietro Filipi provázený večírek Elle se odehrál v industriálních prostorách pro tuto akci otevřeného karlovarského klubu 54. A byl oproti jiným, za milionářské nadneseně označované parties přirozeně uvolněný. Zkrátka cool.

V parném, muzikou vibrujícím prostředí se kdekdo s kdekým znal. Legendární umělci počátku devadesátých let se prolínali se současnými. Parfémy poznamenaná těla byla zvlhlá potem, objetí lepkavá. Světové supermodelky Denisa Dvořáková a Michaela Kociánová nechyběly. V bulvárních rubrikách frekventované pseudohvězdičky, mediální přísavky se téměř nevyskytovaly.

Jediné, co drhlo, byl dress code, který měl mít metalické prvky a být inspirován stylem ikonického newyorského klubu, disko módou tehdejší epochy.

Spousta žen zadání vyřešila již druhou sezónu módními flitry a tkaninami s kovovým vzhledem. A zdaleka ne každá tím téma splnila. Blýskavé šupiny pajetek a metalické materiály samy o sobě nestačily, pokud kreaci chyběla uvolněnost, osobitá ležérnost, nota extravagance a pel kreativity.

Krásná Monika Bagárová a další jiné přišly ve večerních toaletách s flitrovou výšivkou, jež avizovanému klubu neodpovídaly. Českou Kim Kardashian nazývaná zpěvačka Victoria, jež v průhledné róbě vystavila ňadra s temnými dvorci bradavek a impozantní pozadí v úsporných tangách, rovněž netrefila hřebík na hlavičku. Mimo byl i moderátor Libor Bouček, jenž ve flitrovaném saku s motýlkem patřil do kasina v Las Vegas.

Někteří však pomyslný střed terče zasáhli. Denisou Dvořákovou, Emmou Smetana, Jitkou Nováčkovou počínaje, režisérem chystaného filmu o Havlovi Slávkem Horákem konče. 

 

Denisa Dvořáková: Volba supermodelky
Autor: Herminapress.cz

Denisa Dvořáková: Volba supermodelky

Korálkovými třásněmi zdobené minišaty na špagetová ramínka spolu s kabelkou v rámu a stříbrnými lodičkami zadání splnily. Růžová paruka dodala outfitu patřičný šmrnc.

Známka: 1

 

Jitka Nováčková: Rudý signál
Autor: Herminapress.cz

Jitka Nováčková: Rudý signál

Červená se stříbrnými akcenty funguje lépe než se zlatou. Volba bot je dobrá a vyladění do stejné barvy kupodivu nepůsobí urputně. Šortky příliš nepadnou, ale dominantní bunda od nich odvádí pozornost.

Známka: 2

Sagvan Tofi: Hájená klasika
Autor: Herminapress.cz

Sagvan Tofi: Hájená klasika

Nesmrtelné bílé triko, nadčasové kožené sako, kalhoty s nižším sedem a na scéně léta bodující čepice s kšiltem a stejně tak tenisky. Osvědčený kontrast black & white nahrává sofistikovanosti. Svého času král klubových diskoték a pařeb to z běžných svršků dal!

Známka: 1

Emma Smetana: Hravá etuda
Autor: Herminapress.cz

Emma Smetana: Hravá etuda

Společenské ozdobně vyšívané koktejlky, k nim nesourodý baret s neméně nepatřičnou bundou s křiklavými aplikacemi. Drzá, nahodile působící kombinace, která ve výsledku své jedinečné kouzlo má.

Známka: 1

Kryštof a Darina Muchovi: Dobrý standard
Autor: Herminapress.cz

Kryštof a Darina Muchovi: Dobrý standard

Výkonný ředitel KVIFF zůstal ležérně civilní. Páru dodala lesku manželka rovnými metalickými minišaty z kolekce francouzské návrhářky Elisabett Franchi, u nichž svítivě metalický materiál vyvažuje totálně jednoduchý střih.

Známka: 1-

 
Ivana Mentlová: Sofistikovaný tah
Autor: Herminapress.cz

Ivana Mentlová: Sofistikovaný tah

Krátké frakové sako se skvěle postavenými rameny v kostýmovém kompletu s širokými, flitrovou zástěrkou na úvaz ozvláštněnými kalhotami rozhodně za pozornost stojí. Rudý dotek kabelky celek příjemně oživí.

Známka: 1

 

Michaela Kociánová: Stroboskopická ulita
Autor: Herminapress.cz

Michaela Kociánová: Stroboskopická ulita

Křivky figury nemilosrdně vykreslující overal je sexy výbušninou, která rozbušku nepotřebuje. Tedy pokud je na těle, jaké má tato supermodelka, která snově dlouhé nohy prodloužila vysokými podpatky. Sandálky s jedním tenkým páskem jsou přesně to, co kombinéza potřebuje. Stejně jako z tváře stažené vlasy, jež dávají vyniknout komínovému límci a ramenům.

Známka: 1

 

Victoria: Chybná exhibice
Autor: Herminapress.cz

Victoria: Chybná exhibice

Róba odhalující nahé tělo, na němž velkolepé pozadí vystavující tanga kryjí pouze klín, je jistě působivá. Ale míjí se zadáním. Takhle na dýzu ani smetánka na Manhattanu nechodila. Takže špatně, což je v hodnocení rozhodující.

Známka: 5

Libor Bouček: Pomýlený slušňák
Autor: Herminapress.cz

Libor Bouček: Pomýlený slušňák

Cit pro věc, odkaz legendárního newyorského podniku postrádal i moderátor party vyfešákovaný ve flitrovém saku a přiškrcený motýlkem u krku. To, co předvedl, odkazuje na kasina v Las Vegas, nikoli na extravaganci s klubem spojeného Andyho Warhola či Micka Jaggera.

Známka: 3-

 

Fotogalerie
10 fotografií