Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragický požár u Karlštejna: Hasiči v chatě nalezli mrtvolu

Aktualizováno -
19. července 2019
09:59
Autor: DH - 
19. července 2019
09:31

V Letech nedaleko Karlštejna v noci na pátek hořelo. Z dosud neznámých důvodů tu vzplála chata. Na místě zasahovali hasiči, kteří z ohně stihli zachránit jednu osobu. Bohužel, o života přišla další, která se v době neštěstí nacházela rovněž v chatě. Vše teď bude řešit kriminálka.

Jednotky hasičů vyjížděly na místo neštěstí přibližně v půl jedné ráno. Hořelo v ulici Pod lesem. Vzplála tu zahradní chata s půdorysem přibližně 20 metrů čtverečních.

Podle informací TN.cz byla chata při příjezdu hasičů už kompletně v plamenech. Hasiči ještě stihli z plamenů zachránit jednoho člověka. „Osoba utrpěla popáleniny na zhruba 80 – 90 % těla a byla v přímém ohrožení života. V rámci intenzivní lékařské péče byly osobě zajištěny dýchací cesty a byla připojena k umělé plicní ventilaci. Následně byla letecky transportována do vinohradské nemocnice,“ řekla Blesku mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Domek nakonec shořel kompletně, na místě zůstalo jen pár trámů.

Video: Požár chaty u Karlštejna: Hasiči v ní nalezli mrtvolu

Bohužel se v chatě v době požáru nacházel ještě jeden člověk. "Jedna osoba bohužel podlehla svým zraněním," doplnila Effenbergerová. I proto do Let zamířila středočeská kriminálka, která si nyní případ převezme a začne jej vyšetřovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání