Existuje mnoho způsobů, jak vyjádřit své city, pokud někoho milujete. Z romantických filmů, ale i z reality víme, že zaručeně funguje vyznání s kyticí v ruce. Nebo můžete být originální a rozhodnout se pro zaslání kytice přes spolehlivého kurýra, Florea.cz například nabízí rozvoz květin po celé České republice každý všední den.

Autor: Florea.cz

Tři rudé růže: Miluji Tě, a to vášnivě

Podle květomluvy mluví z lásky vášnivé rudé růže, něžné a romantické růžové růže, ale i čisté a nevinné bílé růže. Na počtu také záleží. Jedna růže symbolizuje lásku na první pohled, tři růže říkají „miluji tě“, pět růží „záleží mi na tobě“, šest růží přijde na řadu, když z pouhého randění má vyrůst něco většího a třináct růží posílá tajný ctitel. Jedenáct a třináct květů růží pěje chválu na obdarovanou a vyjadřuje jí obdiv.

Větší kytice s 55, nebo dokonce 100 růžemi už znamená hlubokou a upřímnou lásku, oddanost a zamilovanost.

Autor: Florea.cz

Kolik let, tolik růží

Výběr kytice k narozeninám se zdá proti kytici z lásky jako hračka. Hlavní roli totiž hrají preference obdarované. Myslete na to, jaké má ráda květiny a jaká barva jí udělá radost. S počtem si také nemusíte lámat hlavu.

Pravidlo sudých a lichých růží jde, co se narozenin týče, stranou. Kolik je obdarované let, tolik by měla dostat květin. Jednoduše darujte čtyřicet růží k čtyřicátým narozeninám. V anglosaských zemích vyjadřuje přání k narozeninám sedmnáct růží, zřejmě proto, aby dopřály obdarované pocit věčného mládí.

Autor: Florea.cz

„K narozeninám bychom měli dát ženě opravdu krásnou kytici. Muži si někdy neuvědomují, co ta kytice pro ženu znamená. Stejně to za chvíli uvadne, nic to neumí,“ řekl pro Florea.cz mistr etikety Ladislav Špaček a dodal: „Ale je to taková ta křehká krása, kterou ženy obdivují.“

Abyste z darované kytice k narozeninám vytvořili skutečně nezapomenutelný dárek, připojte k ní od srdce psaný vzkaz. Přece jenom květiny dřív nebo později uvadnou, ale vzkaz přetrvá navždy.

Autor: Florea.cz

A co další příležitosti?

Patnáct květů růží znamená „omlouvám se“ a velká kytice 88 růží potom žádá o odpuštění za velký prohřešek. Podporu vyjadřuje osm růží, přání ke šťastné cestě popřeje šestnáct růží, čtrnáct růží řekne: „jsem na tebe pyšný“ a 25 růží přeje všechno štěstí světa.