Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapečka (†4) ve Svitavách zabila padající socha: Policie už zná viníky tragédie!

Chlapečka (†4) ve Svitavách zabila padající socha
Chlapečka (†4) ve Svitavách zabila padající socha  (Autor: Reprofoto TV Nova)
Aktualizováno -
18. července 2019
13:19
Autor: ČTK, lm - 
18. července 2019
12:25

Až šest let vězení hrozí 62letému člověku za pád dřevěné sochy na malé dítě, které zraněním podlehlo. Neštěstí se stalo loni v září ve Svitavách po řezbářském memoriálu Aloise Petruse. Policie kromě jednoho člověka obvinila také firmu.

Obviněný člověk je podle kriminalistů zodpovědný za průběh konání akce. Policie ho vyšetřuje na svobodě. Právnické osobě hrozí několik trestů, zrušení firmy, peněžitý trest nebo propadnutí majetku, řekla ČTK policejní mluvčí Lenka Vilímková. Víc podrobností neřekla.

Podle informací iDnes.cz byla obviněna ředitelka Městského muzea a galerie Blanka Č., která je zároveň zastupitelkou města Svitavy. Obviněnou společností má být firma Sportes, která Svitavám zajišťuje městské služby. Portál již dříve uvedl, že za nehodou pravděpodobně může špatné ukotvení soch.

Městské muzeum a galerie ve Svitavách je organizátorem akce, loni se konal 9. ročník. Řezbáři několik dní na svitavském stadionu tvořili velké sochy ze dřeva na předem dané téma. Nehoda se stala 3. září. Memoriál skončil 1. září, sochy na stadionu poté zůstaly.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání