Lupič přišel první červencový pátek ráno do potravin jako běžný zákazník. Jenže pak během několika chvil přepadl prodavačku. „Dostrkal ji na toaletu a donutil ji k vydání finanční hotovosti. Peníze si sám vybral z pokladny,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Vyděšenou ženu při tom agresor ohrožoval nožem.

Když získal peníze, z prodejny zmizel. Kriminalistům, kteří na místo dorazili, bylo ale zakrátko jasné, koho mají hledat. „Šlo o muže z Plzeňska, který má za sebou bohatou trestní minulost a takový čin nespáchal poprvé,“ vysvětlila Hokrová.

Pobyt na svobodě pro lupiče skončil v úterý 16. července ráno. „Byl zadržen mělnickými kolegy. Plzeňští kriminalisté si pro něj dojeli a následně ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež,“ doplnila Hokrová.

Policistům chlápek vysvětloval, že prodavačku přepadl kvůli penězům. Chtěl totiž své přítelkyni koupit mobil, na který ale neměl. Po loupeži se převlékl a původní oblečení zahodil v lese. Soud ho poslal do vazby. V kriminále, kde už to zná, může lupič skončit až na 10 let.

VIDEO: Takhle si policisté přišli pro lupiče z karlovarského zlatnictví.