Kopecká, která v posledních měsících života sama bojovala s Alzheimerovou chorobou, byla hercovou čtvrtou nebo pátou manželkou. Kromě čtyřech oficiálních manželstvích totiž herec několikrát hovořil ještě o pátém sňatku, ještě za II. světové války, o tom se však nedochoval žádný záznam. 

Paní proto věděla, do čeho jde, a i přes všechny jeho chyby slavného herce milovala. To ovšem neznamená, že ji jeho časté deprese a zálety, jimiž svůj dušebol léčil, netrápily. Ale dokázala se přes ně přenést. „Pro mě bylo lepší vědět, že je venku a šťastný, než aby ležel doma v depresích a trpěl. Milda mi vysvětloval, že je šťastný – má domov, mne, malou Barboru a miluje nás! Říkal: Byl jsem vždycky do světa a na holky. To potřebuju pro své psychické zdraví a pro svou práci jako vzduch nebo slunce!“ prozradila Kopecká v jednom ze svých mála televizních vystoupení, v celovečerním dokumentu o Miloši Kopeckém z cyklu TopStar Extra.

Jen jednou bylo prý Kopeckého vzplanutí natolik vážné, že hrozil rozvod. V poslední dekádě svého života totiž herec vzplanul vášní k výrazně mladší, tehdy populární televizní programové hlasatelce Anně Wetlinské (66). O té Kopecká tvrdila, že kromě herce měla zálusk i na jeho rodinný mlýn, který chtěla prodat a koupit si s Milošem vilu. Kopecká však nakonec i tento románek ustála a nakonec s Milošem Kopeckým vydržela ze všech jeho žen nejdéle - třicet let, až do jeho smrti 16. února 1996.

Paní Jana měla s Milošem dceru Báru, která bohužel tatínkovu nemoc a náchylnost k depresím podědila. „Je vám divně, máte stavy úzkosti. Dívala jsem se na svět, kde jsem byla jenom divák, na svět, jehož nejsem součástí. Jsem jiná než ti lidé, nemám si s nimi co říct. S věkem se to horšilo. V životě přišly navíc problémy a situace, kdy se to nakumulovalo. Největší deprese jsem měla před lety. To jsem vyhledala pomoc a skončila v psychiatrické léčebně,“ posala Bára své stavy.

„Když táta chodil k psychiatrovi, měl strach, abych to neměla. Ptal se doktorů. Tvrdili, že to dědičné není, já však vím, že je,“ říká Kopeckého dcera, která teď ztratila i maminku.

Všechny Kopeckého manželky

Tou první, o které se jen spekuluje, byla Kopeckého sestřenice Eva Grimmová, která se ale nevrátila z koncentračního tábora. V roce 1945 si Miloš vzal Stellu Zázvorkovou (†83). Měli spolu dceru Janu, která později spáchala sebevraždu.

Začátkem padesátých let si herec bral řidičku tramvaje Kateřinu Soukupovou. Potom poznal Milenu Le Breuxovou, manželku svého kolegy. Další manželka Jana Lichtenbergová byla tanečnicí v baru Alhambra. A právě tou poslední, která zemřela 9. července 2019, byla Jana Křečková, později Kopecká, herečka a baletka divadla ABC.

VIDEO: Tajemství manželství Stelly Zázvorkové (†83): Kopecký ji prohrál v šachách! Musela jít s cizím mužem!

Video
Video se připravuje ...

Tajemství manželství Stelly Zázvorkové (†83): Kopecký ji prohrál v šachách! Musela jít s cizím mužem! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Fotogalerie
41 fotografií