Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vojtěch střílel na policisty, strážci zákona ho při přestřelce zasáhli do břicha. Teď padlo obvinění

Autor: ČTK, shp - 
17. července 2019
19:53

Policie obvinila Vojtěcha Š. (34), který 17. června střílel na dvoře domu v Nemyčevsi na Jičínsku, z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. Zbraní ohrožoval přivolané policisty ze zásahové jednotky, kteří ho poté postřelili.

Oznámila to mluvčí hradecké krajské policie Ivana Ježková. Hrozí mu až šest let vězení. Královéhradečtí kriminalisté ho obvinili v pondělí poté, co byl schopen výslechu. S těžkým zraněním se léčil v hradecké fakultní nemocnici. V úterý muže soudce poslal do vazby. V minulosti byl odsouzen za pokus o vraždu.

Soudce se jel za střelcem podívat do nemocnice

Soudce Okresního soudu Jičín rozhodoval o vzetí obviněného do vazby 16. července přímo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kde byl hospitalizován. Poté, co bylo rozhodnuto o jeho vazebním stíhání, byl převezen do zdravotnického zařízení Vězeňské služby ČR,“ uvedla Ježková.

Jako důvod vazby uvedla, že by mohl v jednání pokračovat. „Vyšetřování případu intenzivně pokračuje. Obviněný muž s policisty spolupracuje,“ dodala. Zásah policie v Nemyčevsi byl dramatický. Na střelbu upozornili místní lidé. Svědci slyšeli několik výstřelů.

Policie: Věděli jsme, že je nebezpečný

Policie oblast kolem domu v obydlené zóně obce na několik hodin uzavřela. "Věděli jsme, že jde o zvlášť nebezpečného pachatele, který je navíc ozbrojen a střílí. Také proto jsme postupovali s maximální opatrností," řekla ČTK Ježková.

Postřeleného muže přepravil do nemocnice vrtulník. Nikdo jiný zraněn nebyl. Krátkou střelnou zbraň, s kterou muž střílel, zkoumají znalci. Policisté při domovní prohlídce zajistili také další střelné zbraně. Střelbou policisty ze zásahové jednotky se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Pokus o vraždu

Obviněný muž byl na svobodě krátce. V roce 2008 ho hradecký krajský soud kvůli pokusu o vraždu poslal na deset let do vězení, trest vykonal. Obviněný střelec byl odsouzen za to, že se v prosinci 2007 v Nemyčevsi pokusil zabít přítele své matky. Napadený přežil jen díky včasnému zásahu zdravotníků.

Taurus70 ( 17. července 2019 22:43 )

Rana jistoty se uz nedava? 😂😂😂

cocumysvole ( 17. července 2019 22:20 )

priserak77: Jistě. Jednu dostal do nohy, druhou do hrudi a třetí měl dostat do tý debilní palice.

priserak77 ( 17. července 2019 20:34 )

Pak mají být ve zdravotnictví peníze, když pro takového grázla letí rovnou vrtulník. Je jasné, že za pár let ho pustí a zase něco provede, snad budou příště policisté mířit lépe.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání