Smutný životní příběh Marcely Haverlandové z televizního cyklu Heleny Třeštíkové Manželské etudy a následně celovečerního filmu Marcela dojal tisíce diváků. Osudem těžce zkoušená žena se musela potýkat s rozpadem rodiny, otec jednoho jejího dítěte se s ní nestýká, otec druhého před pár lety zemřel, dcera tragicky zahynula pod koly vlaku, se synem, kterého porazila tramvaj, se po čase odcizila… A všechny tyto dramatické okamžiky s ní sdílela právě Třeštíková i se svým natáčecím štábem.

O tom, že díky tomu mají k sobě režisérka a dokumentaristka s nešťastnou milovnicí country velice blízký vztah, nejspíše není třeba pochybovat. Byla to právě Třeštíková, kdo se tehdy snažil Marcele, která si po náhlé smrti dcery Ivany (†24) chtěla sáhnout na život, onen čin rozmlouvat. Třeštíková ji pak navíc podporovala v době, kterou Marcela trávila v psychiatrické léčebně, a je s ní v kontaktu i nadále.

Dokonce pak pro ni skrze svého syna získala postarší notebook. Marcele ho darovali lidé, kterým její úděl nebyl lhostejný. „Byl to hezkej moment, Marcela byla upřímně dojatá. Je hezký vidět, že je svět v pořádku, a jsem vděčnej za to, že jsem díky vám mohl být u toho,“ pochlubil se pak Tomáš Třeštík na sociální síti.

Jak bylo vidět i v Lucerně, kde se ona premiéra dokumentu Forman Versus Forman konala, paní Haverlandovou stále trápí zdravotní potíže. Levou ruku měla v ortéze a ani tentokrát se neobešla bez čtyřkolového chodítka, díky kterému se mohla alespoň v rámci možností pohybovat. Pejska, kterého si vzala z kolínského útulku, tentokrát nechala doma. „Měla bych jít na operaci páteře, ale ještě nevím kdy. Je to čím dál horší,“ prozradila Marcela Blesku počátkem tohoto roku. Jak bylo podle její namáhavé chůze vidět, chirurgického zákroku se zatím ještě stále nedočkala…

VIDEO: Jak se má Marcela z Manželských etud? Čeká ji operace!

Fotogalerie
33 fotografií