Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na D1 havaroval kamion s kyselinou sírovou: Řidič má poleptané obě ruce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: HZS Jihomoravského kraje)
Autor: ČTK - 
17. července 2019
14:25

Na 256. kilometru dálnice D1 u Kroměříže ve středu po sedmé ráno havarovalo nákladní auto převážející barely s 94procentní kyselinou sírovou.

Na místě zasahovali hasiči, kteří vylitou žíravinu likvidovali. Řidič má poleptané obě ruce, protože se snažil s barely manipulovat, sanitka ho odvezla do nemocnice.

Policie dálnici uzavřela ve směru na Ostravu mezi 253. a 258. kilometrem a do 11:30 řidiči jezdili přes Zlobice, Lutopecny a Kroměříž. Nyní je jeden z pruhů průjezdný, s ukončením zásahu počítají policisté v odpoledních hodinách.

Kamion podle Žemličky převážel dva tisícilitrové barely. „Oba vytekly, ale pouze na silnici v délce zhruba 800 metrů. Nejvíce však v místě, kde kamion zastavil v odstavném pruhu. Dvě jednotky hasičů kyselinu zasypávají neutralizační látkou,“ popsal zásah mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička.

Řekl, že kamion sjel mimo vozovku a barely začaly vytékat po následném manévru, když se vracel na silnici. Žádné další zjevné škody nevznikly. Otázkou je pouze vliv na pneumatiky aut, která kyselinou za kamionem ještě projela.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání