Oprava mostovky v prostoru nad Tyršovou ulicí dá stavbařům více zabrat. „Termín uzavírky je bohužel nutné prodloužit. Nicméně zhotovitel stavby předpokládá, že pokud nedojde k dalším nepředpokládaným komplikacím, mohl by být provoz obnoven na levém chodníku ve směru na Roudnou již v druhé polovině srpna,“ řekla Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Most byl ve špatném stavu a prochází teď kvůli tomu rozsáhlou rekonstrukcí. „Na celém mostě budou obnoveny vnější železobetonové římsy a části chodníků. Pokud to bude možné, instaluje se částečně zpátky kamenná pásková dlažba. Její poškozené díly se vymění,“ dodala Fojtíková. Opravy se dočká i zábradlí a kompletní povrch silnice.

Po opravě budou komplet nové přechody mostovky na pevnou opěru, nosná konstrukce se dočká oprav i ochranného nátěru. Most je nyní uzavřený pro veškerou dopravu i chodce. Už 2. září by se ale na most měla vrátit MHD i auta, pro pěší bude průchozí jedna strana mostu. Kompletně hotovo má být koncem listopadu.

Fotogalerie
6 fotografií