Mohlo to být skvělé narozeninové překvapení, z kterého by se radoval snad každý. Zpěvačka u loutkáře z Ostravy Davida Velčovského (31) tajně objednala výrobu panáčka, který jako by zpěvákovi z oka vypadl. A předala mu ho k jubileu.

„Milý Karle, chtěla bych ti popřát vše krásné k narozeninám, hodně štěstí a spoustu radosti v životě. A toto je můj dárek, který ti vyrobil na moje přání David Velčovský. Doufám, že se ti tvůj dárek bude líbit,“ vzkázala mu ve videu na sociální síti.

„Chtěla jsem mu dát něco opravdu originálního, něco, co si jen tak nekoupí. S Davidem se znám už roky a vím, že je opravdu šikovný. Tento nápad jsem mu volala s tím, že pro něj mám výzvu. Jsem ráda, že se mu Karel takto povedl. I když to byla měsíční práce a největší dřina prý byl nos,“ vysvětlila pro iDnes.cz.

Bohužel není originální ani omylem. Podobnou loutku se svou podobiznou dostala od Zelenkové před dvěma roky ke kulatinám i zpěvačka Helena Vondráčková (72). „Nechala jsem ji vyrobit od mého dobrého kamaráda z Ostravy, loutkáře Davida Velčovského. Ptal se mě, jestli má vyrobit Helenu jako tenistku, nebo zpěvačku,“ popisovala tenkrát Blesku Zelenková. Slavík se tak bude muset vypořádat s tím, že nebyl první a možná ani poslední...

Zase ten nos...

Největší trampoty při výrobě Gotta měl sochař s výrazem jeho tváře. Tvrdým oříškem bylo hlavně vytvarovat správně jeho nos, kvůli tomu si prý připravil nanečisto asi pět verzí a zhotovil dva prototypy.

Nos přitom tenora potrápil i v reálu. Před šesti lety šel s pravdou ven a doznal, že si ho před 53 lety nechal na plastické chirurgii přišít. Se svým kolegou Milanem Chladilem (†53) totiž havaroval a rozbité sklo mu nos skoro odřízlo. Textař Jiří Štaidl (†30) ho naštěstí včas odvezl do vinohradské nemocnice.

Zelenková o Gottovi: Karel byl vždy tajemný, o dceři jsem nevěděla!

Video
Video se připravuje ...

Zelenková o Gottovi: Karel byl vždy tajemný, o dceři jsem nevěděla! Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
92 fotografií