Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Studentka Lucie (†24) záhadně zemřela před dvěma lety: Příbuzní stále neví proč!

Autor: chal - 
17. července 2019
16:06

Vnučka Lucie (†24) manželů Lea (79) a Bronislavy (80) Werberových z Opavy před dvěma lety náhle zemřela poté, co se jí udělalo špatně v trolejbusu. Senioři se dodnes nedozvěděli, proč dívka zemřela. A mají pochybnosti jak o zásahu lékařky záchranky, tak o policejním vyšetřování, které nezjistilo žádné protiprávní jednání ze strany zdravotníků.

Manžele Lea a Bronislavu Werberovy z Opavy osud rozhodně nijak nešetřil. První tragédie je potkala, když v nemocnici po operaci srdce zemřela dcera Ilona (†34), což neunesl její manžel a spáchal sebevraždu. Senioři se posléze odmala starali o vnučku Lucii (†24).

Další velká rána pár zasáhla 18. července 2017, kdy se dívce udělalo v trolejbusu zle a náhle zemřela. Leo s Bronislavou se už dva roky snaží zjistit, proč milovaná vnučka zemřela, zatím však bezvýsledně.

Lucie se vracela trolejbusem z opavského magistrátu, když se jí náhle přitížilo. Dívka, kterou za pár dní čekala promoce, vystoupila na konečné zastávce v Kateřinkách.

„Známá mně řekla, že se Lucince udělalo špatně. Přivolali záchranku, a protože bydlíme kousek od konečné, utíkala jsem tam. Vnučka ležela v sanitce a byla při vědomí. Paní opřená o vůz mi řekla, že má holka nízký tlak a musí být v klidu,“ řekla babička Bronislava před dvěma lety Blesku.

Seniorka se pak s Lucií rozloučila s tím, že jí jde pro věci do nemocnice. Za hodinu už zvonil telefon, že vnučka zemřela. „Neřekli nám, kde a na co umřela. Nemáme ani pitevní zprávu. Podali jsme trestní oznámení,“ sdělil Blesku dědeček Leo pět měsíců po smrti vnučky.

A situace se podle něj nezměnila ani po dvou letech! Senioři tak stále neví, co přesně se Lucii stalo. K smrti milované vnučky podle nich mohl přispět špatný zásah lékařky ze záchranky, která pro Lucii přijela.

Zdravotnice prý nechala dívku ležet v rozpálené sanitce neúměrně dlouho. Lucie trpěla klaustrofobií, měla nízký tlak a sklony k srdeční arytmii. Ta ji podle dědečka postihovala ve stresu, možná právě i ve stísněném prostoru sanitky.

„Lékařka záchranky ji tam navíc nechala ležet bůhvíjak dlouho na přímém slunci a ve smogu, protože se kolem tvořily kolony,“ řekl s dvouletým odstupem listu Region Opavsko Leo Werber.

Mluvčí záchranářů Lukáš Hampl toto tvrzení v roce 2017 odmítl. „Pacientka s obtížemi interního charakteru byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Její vyšetření a ošetření v sanitním voze trvalo 13 minut. Poté byla transportována do nemocnice,“ sdělil.

Podle Werberových však zásah trval mnohem déle. „Odhadujeme, že tam byla tak padesát minut až hodinu,“ řekli senioři Regionu Opavsko.

Policie případ prošetřila a rok od smrti Lucie Werberovým oznámila, že nemá podezření z žádného přečinu. Policejní mluvčí René Černohorský listu řekl, že Lucie zemřela z přirozených příčin a v případu nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání.

Werberovým se nicméně policejní vyšetřování nepozdává. Policisté jim prý sdělili, že Lucie zemřela až v nemocnici, přestože oficiální zpráva záchranářů tvrdí, že mladá žena zesnula už v sanitce. Policie měla také seniorům zamezit v nahlédnutí do zdravotnické dokumentace vnučky. 

To se ale Leovi a Bronislavě možná v nejbližší době nakonec podaří. Opavská nemocnice totiž obdržela oficiální žádost o možnost nahlédnutí do zdravotnické dokumentace vnučky. Vedení nemocnice se žádostí podle tamní ombudsmanky Lenky Hankové zabývá.

.tg.bb ( 17. července 2019 22:53 )

Je mi to líto. Chudák holka, chudáci prarodiče.

Monikay ( 17. července 2019 18:04 )

nesmrdí něco?

blond88 ( 17. července 2019 16:50 )

To je strašný

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání