„Pan Gott by se se mnou určitě vyfotil i bez mých kremrolí, protože je ke svým fanouškům vždy velmi vstřícný. Ale já jsem byla mnohem klidnější, když jsem mu nesla malou pozornost,“ popsala první setkání během nahrávání Gottova rozhlasového pořadu Zpátky si dám tenhle film, na němž pro stanici Dvojka pracoval čtyři a půl roku.

Mistrovi kremrole od paní Václavy zachutnaly, a proto se mu sama nabídla, že vždy, když přijde do Českého rozhlasu na natáčení, bude na něj čekat sladké překvapení z jejího cukrářského repertoáru. Pravidelně mu pekla nejen kremrole, ale také pudinkové řezy se skořicí, punčový dort či plněné koláče.

Kremrole pro Karla Gotta

Potřebujete: (na těsto) 1 máslo, 1 šlehačku, 400 g hladké mouky, špetku soli

Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici. Poté vyválíme malé placky, ze kterých vykrojíme proužky asi 2 cm široké a 20 cm dlouhé. Na kovové trubičky namotáme těsto tak, aby se okraje jemně překrývaly. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a obalíme v mletých vlašských oříšcích. Pečeme na 180 stupňů Celsia dozlatova.

(na bílkový sníh na náplň) 1 bílek, 100 g cukru krupice, lžičku octa, špetku soli

Nejprve ušleháme za studena bílky s polovinou cukru, potom přidáme ocet se zbytkem cukru. Na závěr ještě do sněhu zašleháme špetku soli. Na tuto dávku budeme potřebovat sníh ze 4 – 5 bílků, dle velikosti vajec.

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednat i na internetu.

5739835:full:true:true

Fotogalerie
101 fotografií