Zemanec byl ostatně poslední roky pravou rukou herečky a dokonce s Janouškovou sepsal knížku Možná..., jejíž křest už nejmenší česká herečka (měřila jen 120 cm) nestihla.

Byt v pražských Strašnicích, kde Janoušková zemřela na selhání srdce, zůstává nadále zapečetěný. Nedá se v něm ani vyvětrat. „Kámen úrazu je v tom, že Aťka neměla přímé příbuzné. Sestřenici a bratrance získala až maminčiným druhým sňatkem,“ vysvětlil pro Aha! Zemanec rodinné vztahy.

Tatínka Janouška zavraždili v Osvětimi. Maminka přežila pochod smrti a po válce se provdala za vlastníka firmy, v níž pracovala. Aťka sňatkem získala dva nevlastní sourozence. Bratr bohužel zemřel mladý, o pět let starší sestra předešla Aťku na věčnost o dva roky. Jejich potomci jsou nyní jedinými dědici. K tomu však musí dokázat své příbuzenství, to se ale zatím podle Zemance nedaří.

Knihu Možná..., kterou s Aťkou napsal Lubomír Zemanec, si můžete objednat pouze prostřednictvím internetu nebo telefonicky. Herečka prý nestála o anonymní prodej v knihkupectvích, chtěla vědět, kdo si její myšlenky bude číst. V Česku se prodalo jen něco málo přes deset kusů, zato v Německu a Rakousku na Včelku Máju nezapomněli. Už tam odeslali přes 700 knih!

VIDEO: Postrach pohřbů slavných: Žena tvrdí, že je příbuzná Janouškové i Zindulky, rodiny ji neznají.

Video
Video se připravuje ...

Postrach pohřbů slavných: Žena tvrdí, že je příbuzná Janouškové i Zindulky, rodiny ji neznají. Blesk TV

 

Fotogalerie
79 fotografií