Vyberte si vhodný typ

Hledáte vrata, která skvěle tepelně izolují? Podívejte se po těch sekčních. Mají v tomto ohledu nejlepší vlastnosti a jsou tak ideální třeba pro vytápěné garáže. Potřebujete garáží vstupovat přímo do domu? Vyberte si posuvná garážová vrata. Dají se otevřít jen částečně. A vy tak získáte garážová vrata i vchodové dveře v jednom. Pokud máte jen maličkou garáž, zvolte vrata, která jsou rolovací. Zarolují se do boxu nad stavebním otvorem. Prostor pod stropem můžete díky tomu využít pro jiné věci. Co třeba uskladnění sportovních potřeb?

Vzhled je také důležitý

Nerezové prvky, zasklení, imitace dřeva, prolisy nebo netradiční barvy. Dnešní trh nabízí spoustu možností, jak přizpůsobit garážová vrata zbytku domu, autu i vašemu vkusu. Nezůstávejte při zemi a vytvořte si vlastní návrh garáže, která bude odrážet vaši osobnost.

Dřevo vypadá skvěle v kombinaci s kamenem.
Autor: LOMAX

Bezpečnostní prvky

Chraňte své auto před zloději i svou rodinu před úrazem. Bezpečnostní prvky jsou velmi důležitou položkou při výběru garážových vrat. Základem je pohon i kolejnice zabezpečené proti vypáčení. Vnitřní blokovací zarážka zabraňuje nežádoucímu vysunutí. A abyste si vše pojistili, pořiďte si také alarm. Máte domácí zvířata nebo malé děti? Fotozávora zajistí, že se automaticky otevíraná garážová vrata zastaví, pokud se někdo z nich objeví v jejich dráze. Díky tomu se nemusíte bát přivření.

Pohodlné otvírání pomocí dálkového ovládání.
Autor: LOMAX

Způsob otevírání

Vy ještě otevíráte svá garážová vrata ručně? Jde to i mnohem pohodlněji. Klasické dálkové ovládání vám asi nemusíme představovat. I to už ale dnes často má další funkce. Například LOMAX nabízí ovladač, který vám pomocí světelné diody ukáže, jestli jste vrata od garáže nezapomněli zavřít. Garáž si dnes otevřete i díky čipu, mobilnímu telefonu nebo snímači otisku prstů.