Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie mladé rodiny na přejezdu u Jaroměře: Spěte sladce, truchlí příbuzní

Autor: DH - 
15. července 2019
14:22

K obrovské tragédii došlo v neděli na Královéhradecku. Na železničním přejezdu v Černožicích u Jaroměře smetl vlak vůz s dvěma dospělými (†47 a †32) a jejich dětmi (†8 a †5). Všichni čtyři na místě zemřeli. Podle informací na sociálních sítích šlo o mladou rodinu z Dvora Králové nad Labem.

K tragické kolizi došlo v neděli okolo třetí hodiny odpoledne. Vůz se čtyřmi osobami smetl na přejezdu v Černožicích osobní vlak jedoucí z Trutnova do Hradce Králové. V tomto koridoru jezdí vlaky rychlostí 100 kilometrů za hodinu a rodina tak prakticky neměla šanci na přežití. Než souprava zastavila, ujela ještě 300 metrů.

 Podle dostupných informací v autě smrti seděli manželé Daniel (†47) a Veronika (†32) a jejich dvě holčičky (†5 a †8).  Po rodině na sociálních sítích nyní truchlí jejich příbuzní i blízcí. 

„Dnes tragicky odešli do nebe můj milovaný bráška se svojí úžasnou rodinou. Spěte sladce. Nikdy nezapomenu,“ napsal bratr zemřelého. Pod jeho slovy mezitím přibyly desítky kondolencí od zarmoucených přátel oblíbených manželů.

Celou událost nyní vyšetřuje policie a pochopitelně i drážní inspekce. Ta již během neděle avizovala, že v době, kdy vůz Škoda Fabia i s celou rodinou vjel na nechráněný přejezd, fungovala výstražná světla. „Dle prvotního šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti,“ uvedl mluvčí Inspekce Martin Drápal.

V jedoucím vlaku cestovalo v době neštěstí asi 80 pasažérů. Nikdo nebyl zraněn. Škoda se vyšplhala na 370 tisíc korun. Co se do počtu mrtvých v automobilu týče, byla tato nehoda tou nejhorší na českém území od roku 2004.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání