Moderátorka a partnerka Tomáše Řepky Kateřina Kristelová sdílela o víkendu na instagramu svůj podcast, ve kterém se dušovala, že je se svým partnerem v denním kontaktu. 

„Jak je možný, že s Tomášem komunikuju několikrát denně? Prosím vás, není to ani poštovním holubem, není to ani jiným nějakým pololegálním, nelegálním způsobem. Představte si, že spolu komunikujeme po telefonu. Hm,“ prohlásila Kristelová. 

Mnoho fanoušků ale vzneslo pochybnosti, jak je možné, že odsouzený vězeň může se svojí partnerkou telefonovat několikrát denně. Slova Kristelové ale potvrdila i tisková mluvčí Vězeňské služby České republiky Petra Kučerová. 

„Vězni mají právo na telefonní hovory v délce dvaceti minut denně. Mají vlastní telefonní kartu a volat můžou na pět schválených telefonních čísel. K hovoru využívají pouze umístěné telefonní automaty,“ prohlásila Kučerová s tím, že každá věznice může mít pravidla upravena svými interními předpisy. Mobilní telefon u sebe ve vězení bývalý fotbalista mít nesmí. 

Vězeňská služba má dokonce možnost Řepkovy hovory odposlouchávat. „Vyjma zákonem stanovených výjimek je Vězeňská služba oprávněna seznamovat se formou odposlechu s telefonáty a pořizovat jejich záznam,“ stojí přímo na stránkách vězeňské služby. 

„Hovor musí vždy uskutečnit jen vězeň. V případě, že by ho chtěl kontaktovat někdo do vězení, existuje možnost korespondence nebo osobních návštěv, které jsou v tomto případě povoleny v rozsahu třech hodin za měsíc,“ vysvětluje tisková mluvčí Vězeňské služby. Ve vězení ale musí Řepka sekat latinu, jinak by mu mohla být telefonní práva odebrána. „Toto právo odsouzeného lze omezit pouze v odůvodněných případech, zejména je-li to nutné k ochraně bezpečnosti nebo práv jiných osob,“ stojí v dodatku na internetových stránkách.

Za dvacet minut denně toho Řepka s Kristelovou stihne probrat skutečně mnoho, dokonce i včetně toho, jaké soutěže na instagramu by měla Kristelová sdílet. „Tomáš si přeje, abych vám udělala soutěž o tuhle velkou fotku s osobním věnováním, který někomu osobně z vás napíše. Já teda ještě nevím na jaké téma, protože jsme se nestihli dohodnout, jak by ta soutěž měla vypadat,“ rozhlašovala na sociální síti Kristelová. Asi vyčerpali povolených dvacet minut na den...

VIDEO: Tomáš Řepka před nástupem do vězení: O rodině a o Kristelové

Video
Video se připravuje ...

TS Tomáš Řepka: O rodině a Kristelové FTV Prima

Fotogalerie
157 fotografií