Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Smrdutý dar pro Gotta: Europoslanec ODS nelichotivě zhodnotil Mistrovy písně

Autor: tva - 
14. července 2019
18:00

Karel Gott nahrál v průběhu kariéry přes tisíc písní a většinou byly o lásce. S takovou statistikou se v den Mistrových 80. narozenin pochlubil Český rozhlas Radiožurnál na základě analýzy jejich textů. Jenže se našli tací, kteří v reakci zmínili, že písně byly „především o h*vnu“. Mezi kritiky se obratem připojil i europoslanec ODS Jan Zahradil, který si rovnou přisadil, že stejně na tom byla i hudba ke Gottově tvorbě. Rocker z europarlamentu se pak vypsal z toho, „co jako puberťák nesnášel“.

Podle datových analytiků rozhlasu slovo „láska“ dominuje v Gottových písních hlavně v průběhu 80. a 90. let. V pozdějších textech už lásku střídá slovo „chtít“ a dvojice „den“ a „sen“. Rozhlas sdílel odkaz na svou analýzu i na twitteru. Právě tady se objevily některé z ostrých reakcí na Mistra.

Jeden z nejtvrdších názorů shrnul, že Gottovy písně „byly především o ho*nu“. Právě tuto smeč rychle navázal europoslanec ODS Jan Zahradil, který dodal: „S tím je ovšem nutno souhlasit. Dodal bych, že i ta hudba. Jak já to coby puberťák nesnášel, a valilo se to tehdy odevšud, zejména v 70. letech.“

Zahradil dává přednost tvrdší muzice, Zeman Gotta dojal

Zahradil je milovníkem rockové hudby – jeho nejoblíbenější kapelou jsou britští Led Zeppelin. Na hudební symbolice postavil i svoji kampaň před květnovými eurovolbami s tím, že by Evropskou unii rád přeladil. 

Názor europoslance na Gottovu tvorbu je v ostrém kontrastu s tím, jak Mistra vnímá prezident Miloš Zeman. Ten Karlu Gottovi k 80. jubileu zaslal dopis, ve kterém mu vyjadřuje respekt a hlubokou úctu.

„Bezesporu jste čelným generačním představitelem poválečné zlaté éry československého a českého umění,“ uvádí mimo jiné prezident ve svém psaní, které podle informací Blesku Mistra upřímně dojalo.

EM1234 ( 27. října 2019 23:22 )

akorát nevím, kdo na jeho koncerty naháněl západní němce.... fakt ne

EM1234 ( 27. října 2019 23:18 )

no já bych to až tak nebrala ... je to holt závistivé hodnocení mistra od SMRDUTÉHO EUROPOSLANCE, po kterém rozhodně neštěkne ani euro pes - až doslouží

1917 ( 20. července 2019 21:58 )

No Zahradil je přece z ODS a to co tu nyní máme tak to právě vyšlo z ODS a smrdí to už dlouho a ještě dlouho bude, takže Zahradil vlastně hovořil o sobě!

marlen52 ( 16. července 2019 15:34 )

rozhodně toho Gott dokázal víc než Zahradil tak ať Zahradil mlčí někde v koutě

va45 ( 16. července 2019 13:21 )

Bože i takový hovada jsou na světě­.Zah­radi­le,Gott makal .Ty jsi napřed trčel ve sněmovně a teď už léta v EU.Platí tě volič.Udělal tě Klaus,kterému jsi lezl do zadku .Máš smolu,stále tady jsou pamětníci a znají tě.Ty nesaháš panu Gottovi ani ke kaničkám od bot.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa