Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smrt člověka a škoda přes 5 milionů! Policie odhalila detaily o srážce dodávky a vlaku

Autor: DH, ČTK - 
14. července 2019
12:46

Řidič, který během soboty vjel dodávkou na nechráněný přejezd u Příčiny na Rakovnicku a způsobil tak vážnou kolizi, při níž přišla o život jedna žena, pravěpodobně nerespektoval výstražné znamení na přejezdu. Při nehodě vznikla škoda přes 5 milionů Kč.

Blesku tuto informaci uvedla mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová. Zkoušky na alkohol u řidiče dodávky a strojvedoucího byly negativní. Jakou rychlostí dodávka jela a další okolnosti nehody, policie nadále zjišťuje. Při nehodě vznikla škoda 5,16 milionu korun, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Příčina nehody je stále v šetření. S největší pravděpodobností řidič dodávky nerespektoval výstražné znamení na železničním přejezdu, které fungovalo, a vjel do dráhy vlaku, čímž došlo ke střetu,“ řekla Richterová.

Tragickou nehodu prošetřuje také Drážní inspekce. Její mluvčí dnes ČTK řekl, že šetření je teprve na začátku a výsledky lze čekat v řádu týdnů. Na vlaku při nehodě vznikla škoda pět milionů, na dodávce 150.000 korun, na trati je škoda vyčíslená na 10.000 korun.

Video: Policejní mluvčí Michaela Richterová k havárii dodávky a vlaku

Při nehodě, která se stala v sobotu po 15:00, zemřela žena, která cestovala v autě. Dalších sedm lidí se zranilo. Dva lidé jsou těžce zranění, jeden z nich jel ve vlaku. Stav těžce zraněného pacienta, který leží v plzeňské nemocnici, je podle informací ČTK stabilizovaný. Druhý těžce zraněný byl po nehodě převezen do střešovické nemocnice, o jeho stavu mluvčí nemocnice Jitka Zinke nemůže informace poskytnout. Další žena a jedno dítě se zranily středně těžce, další tři lidé lehce. Řidič dodávky vyvázl s lehkým zraněním, strojvedoucí vlaku bez zranění.

Provoz na železniční trati mezi Lubnou a Zavidovem na Rakovnicku byl obnoven dnes ráno před 05:30, tedy asi 14 hodin po nehodě. Havarovaný vlak, který po nehodě skončil napříč přes koleje a sjel z asi třímetrového náspu, musel zpět na koleje dostat speciální jeřáb pomocí několika lan dnes po třetí hodině ranní.

Video: Na Rakovnicku vrazil vlak do dodávky: Na místě je i jeden mrtvý

PPP150W ( 14. července 2019 21:08 )

Mýlíte se. Kamery jsou i u nás na mnoha přejezdech. Viz. Nehoda Pendolino vs. kamion. Jenže jen na těch frekventovanějších. Je to také dáno dostupností internetového, či GSM signálu pro přenos dat. Nicméně vždy je to levnější, než dva čerti za bukem.

Nezadat ( 14. července 2019 16:55 )

Snad ve světě,ale u nás než zavedou kamerový systém na přejezdech tak vlaky budou už jen v technickém museum.Stávající kamerový systém mají jen na šmírování převážně slušných lidí,jelikož dnešní liberální elita má strach o svoji zvrácenost,kdy je buzík na vyšším levelu jako slušný otec a manžel.

PPP150W ( 14. července 2019 14:23 )

Možná jste nepostřehnul drobný fakt, že žijeme ve 21 století a už delší dobu jsou k dispozici velmi sofistikované kamerové systémy, jejichž montáž a provoz by byly jistě několikrát účinnější a jistě i levnější, než ukrývající se policisté ve křoví u kolejí.

Nezadat ( 14. července 2019 13:18 )

Kdyby policajti stáli schovaní na přejezdech místo na zapomenuté značce po opravě čtyřproudovky z čtyřicítkou a na doživotí odebírali řidičáky kreténům co na takový přejezdy z výstražní signalizací vjedou byli by podstatně užitečnější.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání