„Ano. Měli jsme s Vlastou Kahovcovou a Jitkou Zelenkovou to velké štěstí. Byli jsme tenkrát všichni v laufu. Měli jsme obrovské úspěchy u nás, v Německu, ale i v Rusku a Polsku,“ váží si i dnes Jarmila Gerlová slávy, které se jí dostalo od roku 1975 po boku Karla Gotta. „A jako trio dokonce takové, že jsme my tři holky dostaly od Pragokoncertu nabídku na vlastní program. Bez Karla. A to teda byl úspěch,“ vylíčila v rozhovoru pro deník Aha!.

Jenže po čtyřech letech se vše změnilo a trio najednou skončilo. Proč? „To je otázka! Jak bych vám to řekla? Způsobila to Jitka Zelenková, její touha po sólové dráze. Byla přesvědčena, že je z nás nejlepší, a byla to solitérka. Začaly jsme jí vadit,“ tvrdí nyní Gerlová. „Vždycky chtěla všechny svoje konkurenty zlikvidovat, to má ve své povaze. Přitom my jsme ji měly s Vlastou vždycky rády, když zpívala sólo, dělaly křoví, tedy sbory.“

Během společné kariéry Jarmila se Slavíkem nazpívala také dva duety Kdo teď má tě rád a Duet milostný. To podle ní Zelenková také nemohla vydýchat. „A tak jsme prostě skončily,“ krčí rameny. „Jitka tehdy žila, či spala, jak chcete, se ženatým Láďou Štaidlem, který orchestr šéfoval. A tak to nebylo zase tak obrovsky těžké, aby ho přiměla ke změně,“ vysvětluje zpěvačka a objasňuje, že to bylo v době, kdy už měli někteří umělci smíšené sbory. „A tak jsme my s Vlastou vylítly, místo nás přišlo do sboru ke Karlovi pár chlapů, Lída Nopová – a samozřejmě Jitka. A té potom začal Karel dávat na pódiu sóla.“

A co podle ní na takový obrat říkal sám Gott? „Ale Karel se staral o sebe a o tomhle vůbec nerozhodoval, neměl na to čas ani hlavu, tomu byla změna už předložena,“ mávla jen rukou zpěvačka, která po rozpadu tria na dvacet let emigrovala do Německa, jelikož byla zdrcená a chtěla pryč. „Zůstala jsem s pěti tisíci a pětiletým dítětem sama a vlastně se dostala na mizinu,“ přiznala s tím, že v zahraničí dělala různé práce a dokonce i uklízečku.

Karlovi nic nevyčítá a udržela si s ním přátelské vztahy. Ovšem Zelenkové prý křivdu zatím nedokázala odpustit. Dokonce jí to prý jednou i vyčetla. „Jo, až ale po letech. Napsala jsem jí nedávno esemesku, kterou mi nikdy nevyvrátila. A od té doby se nebavíme,“ dodala pro Aha! Jarmila. 

VIDEO: Zelenková o Gottovi: Karel byl vždy tajemný, o dceři jsem nevěděla!

Video
Video se připravuje ...

Zelenková o Gottovi: Karel byl vždy tajemný, o dceři jsem nevěděla! Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
62 fotografií