Ačkoliv si obvykle moderátor populární StarDance snaží své soukromí střežit, v talkshow Karla Šípa (74) se rozpovídal o vztahu se svou ženou a přiznal, že to rozhodně vždycky nebyla procházka růžovou zahradou. Nejenže jim kdysi zemřelo miminko, ale do života jim krutě zasáhla i náhlá mozková příhoda, kvůli níž strávila Markéta Fišerová známá i z pohádky O štěstí a kráse nějakou dobu v kómatu a posléze v pouhých 26 letech skončila na vozíčku.  

Pro oba dva to bylo velmi náročné období, kdy trávili zhruba rok po nemocnicích. Eben nyní přiznal, že se to neobešlo ani bez hádek. „Poprvé jsme se pohádali už v nemocnici na ARO, Markéta nemohla moc mluvit, protože měla tracheotomii, a já potřeboval zjistit, co by chtěla… Myslel jsem, že časopis nebo něco takového. Ne… Náušnice,“ vyprávěl Karlu Šípovi a upřesnil, že se rozhodně nejednalo o jedinou rozmíšku. Posléze je čekaly ještě náročné rehabilitace, ale oba byli rádi, že Markéta vůbec přežila a pořádně zabojovala.

I když zůstala ochrnutá. „Překonat začátky na vozíčku je velmi těžké. Když poprvé na vozíčku vyjedete ven, je to skutečně těžké a nikdo vám to neusnadní," svěřil se Marek s tím, že náročný byl i zájem okolí. „Když se to stalo, teď moje žena je známá z televize, mě znají lidé z televize, a když jsme poprvé vyjeli ven s vozíčkem, tak to bylo jako cirkus Humberto, takovou pozornost jsme měli. Ale když s ním vyjedete popáté, už vám to tak nepřijde, když s ním vyjedete popadesáté, tak se to dá velmi slušně vydržet, a když s ním vyjedete popětitisící, tak už ani nevíte, že ten vozík vezete,“ vyprávěl s úsměvem. 

Nakonec vše s chotí překonali a i po letech jsou stále spolu a šťastní. Ze slov moderátora je navíc jasné, že Markétu velmi obdivuje a váží si jí. „Moje žena se s tím ale nemaže, k tomu svému handicapu přistoupila jakože tak to je, ta situace je teď jiná a nemá cenu přemýšlet nad tím, kdyby jiná nebyla. A málokdo to takhle dokáže, nevím, jestli bych to zvládl přijmout jako ona,“ dodal ve Všechnopárty Eben alias »Váleček« z Kamarádů. 

VIDEO: Marek Eben a jeho úvodní projev na MFF Karlovy Vary

Video
Video se připravuje ...

Marek Eben a jeho úvodní projev na 53. ročníku MFF Karlovy Vary Martin Bartkovský

Fotogalerie
35 fotografií