Pohřešování muže se ženou oznámila rodina poté, co se dlouhodobě neozývali. Policie během pátrání zjistila, že měla dvojice v plánu odjet stříbrným vozem značky Renault Fluence s registrační značkou 2AT 3544  kamsi na Moravu.

„Policisté dalším šetřením získali svědectví, že byli muž a žena dne 6. června spatřeni ve svém vozidle na odpočívadle u dálnice D1 poblíž 66. kilometruNelze vyloučit, že se stali obětí trestného činu,“ uvedla k případu policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policisté již v červenci naznačovali, že stopa by mohla vést kamsi do zahraničí.

Začátkem září kriminalisté uveřejnili další posun v tomto případu. Vozidlo tohoto páru bylo totiž nalezeno odstavené v severomaďarském městě Ostřihom. „Vozidlo nemělo žádné registrační značky a jeho vnitřní prostory byly polity neznámou chemickou látkou. Ve vozidle se nenacházely žádné osobní věci pohřešovaných,“ popsala k nálezu Kropáčová.

Pohřešovaná žena měří přibližně 180 centimetrů a má střední postavu, zelené oči, ryšavé vlasy a nosí dioptrické brýle. Její partner měří 165 centimetrů, má střední postavu. Má modré oči a šedivé, nakrátko střižené vlasy. Pokud máte o pohřešovaném páru jakékoliv informace, kontaktujte linku 158

Sousedka promluvila

Marie a o patnáct let mladší Přemysl se měli seznámit na vysoké škole. Ona byla profesorka, on její žák. Starší pár společně bydlel v pražské Bubenči. „Známým řekli, že jedou na Moravu na výlet, pak už měli nedostupný telefon,“ uvedla pro televizi Nova jejich sousedka. 

Sousedka na dotaz reportéra potvrdila, že mezi sebou Marie a Přemysl měli neshody. „Ona se změnila a uzavřela do sebe. Jasné, že se hádali,“ uvedla. Podle dalších informací televize Nova na firmu mladšího přítele měla Marie dokonce přepsat dům. To ale policie pozastavila.