Zadržený cizinec drogy v centru Prahy distribuoval nejméně od poloviny loňského roku. Mimo to ještě u Karlova mostu rozdával letáky s nabídkou plavby po Vltavě. Zájemci mu posílali SMS zprávy, ve kterých si klienti domluvili místo pro předávku.

„Kriminalisté zadokumentovali několik desítek odběratelů, kteří byli jeho pravidelnými zákazníky. Muž v jednom z mnoha případů dodal zájemci v Praze 1 celkem 66krát drogy v hodnotě bezmála 150 tisíc korun. Dalšímu odběrateli prodal drogy bezmála 60krát,“ uvedla k případu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

V momentě, kdy policie cizince zadržovala, u sebe dealer žádné drogy neměl. Zato u sebe měl klíče od auta, které se zanedlouho podařilo najít několik ulic od mužova bydliště. Po získání povolení tak kriminalisté vozidlo prohledali.

„Vůz sloužil jako úkryt a místo k balení a přípravě drog určených k distribuci. Policisté ve vozidle nalezli celkem 32 kontejnerů s kokainem v hodnotě přibližně tři čtvrtě milionu korun, dále více než 50 již připravených sáčků kokainu určeného k prodeji a ve dvou ponožkách bezmála dvě stě tisíc korun a pět set euro v hotovosti,“ popsala „úlovek“ Kropáčová. Dealerovi teď hrozí až 10 let za mřížemi.

Fotogalerie
9 fotografií