Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Choval 18 psů a pak se po něm slehla zem: Smečka ho sežrala i s oblečením!

Autor: csk - 
21. července 2019
21:44

Hrůzu nahánějícím rozuzlením skončilo tříměsíční pátrání po chovateli psů v americkém Texasu. Freddie Mack (57) žil na rozlehlém a od lidí vzdáleném pozemku, kde se staral o osmnáct toulavých psů. Chlupatí svěřenci byli poslední léta jeho životní náplní, ale nakonec se mu, zdá se, stali osudnými...

Muž (†57) byl pohřešován přes tři měsíce. Rodina o něm nevěděla už 9. dubna, ale protože bylo běžné, že se delší dobu neozýval, kontaktovali příbuzní policii až o měsíc později.

Chovatel nebyl celou dobu nikde k nalezení, ale ve středu přišli vyšetřovatelé s tou nejhorší možnou zprávou. Malé úlomky kostí, kousky oblečení a vlasy, které našli v trusu psů na pozemku, patřily jemu. I otrlí policisté byli zděšení, jak málo z muže vlastně zbylo.

Kriminalisté nemohli prohledat celý rozsáhlý pozemek právě kvůli agresivním psům. Na místo vyslali dron, ale bezvýsledně. Podle sestry zemřelého Melindy Dixonové však byli psi útoční jen vůči cizím lidem a s páníčkem, který na jejich žrádlo neváhal utratit v přepočtu skoro sedm tisíc korun měsíčně, byli velcí kamarádi. Během prohledávání pozemku museli policisté 13 agresivních šelem zastřelit a dvě už našli zabité. Další tři chlupáči se prý chovali přátelsky, ale není zcela jisté, co s nimi bude dál.

Během vyšetřování se zjistilo, že Macka před smrtí trápilo hned několik zdravotních problémů. Podle šerifa Adama Kinga nelze s jistotou říct, zda psi svého chlebodárce napadli, nebo muž zemřel na následky chorob a zvířata jen zkonzumovala jeho mrtvé tělo. 

Dixonová pro tamní tisk uvedla, že její bratr se o osmnáctihlavou smečku toulavých psů staral jako o děti. „Říkal o nich, že jsou to jeho miminka. Měl srdce ze zlata a nedokázal snést pohled na trápícího se psa.“ Mack byl sice samotář a s rodinou se příliš nevídal, ale odchod tohoto laskavého člověka nesou všichni jeho známí jen s nejtěžším srdcem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání