Oba umělci mají s Karlem řadu společných vzpomínek, ovšem ta nejslavnější s Pilarovou je vlastně vymyšlená. „Když se točil duet Dotýkat se hvězd z Kdyby tisíc klarinetů, tak tam byla spousta lidí, co okukovali, viděli známé tváří a čekali, co se stane. Tak si něco vymysleli," uvedla legendární historku o údajném močení z balkonu zpěvačka.

„Z balkonu hotelu, kde jsme byli Karel Gott, Waldemar Matuška a Eva Pilarová, jsme se prý neslušně zachovali na hlavu bulharské delegaci," zopakovala tehdejší pomluvu Eva a opět ji popřela s tím, že se posléze objevilo hned několik verzí. „Ta poslední, kterou jsem slyšela, byla, že u toho Karel zpíval 'Tam kde šumí proud' a Walda zase 'a cáká a cáká'." Různé verze této historky si vyslechla i Evina maminka i herečka Stella Zázvorková (†83). Obě tomu věřily.

Ostatně i Felix Slováček se přímo ve vysílání přiznal, že tomu rovněž uvěřil. „To jsi mě zklamala, já myslel, že jsi fakt čurala," smál se a ona jen krčila rameny. „Já už bych to dneska řekla, kdyby to byla pravda, ale není!" Muzikant ji hned přesvědčoval, že jí věří. 

Sám si ale s Gottem prožil v mládí svoje. Potvrdil ostatně i humornou historku Jitky Zelenkové (69) ohledně jedné chvíle, kdy se Karel dost opil ochutnáváním vína. „Pili jsme červené víno z Buchlova a neředěné,“ popsal s tím, že Slavík měl dost problémy se dostat i domů. „Říkal mi, že ani v taxíku nemohl mluvit,“ hlásil manžel Dády Patrasové (63) a dodal: „To se stane jednou za život, že člověk z chlastu nemůže mluvit.“ 

Felix také s Karlem a dalšími spolupracovníky krátce emigrovali. „Já jsem si hrál, co jsem chtěl. My muzikanti máme C-Dur v jakémkoliv režimu. Byla to spíš věc mládí. Byli jsme parta, a když se rozhodli, že tam zůstanou, souhlasil jsem,“ přiznal s tím, že se ale vrátil dřív než Gott, Štaidl a další. „Byl jsem závislý na vztahu k rodičům a bratrovi, měl jsem i ženskou, moje tehdejší žena René,“ doplnil ve vysílání Blesku.

VIDEO: Záznam ze studia, kde vyprávěli Eva Pilarová a Felix Slováček!

Video
Video se připravuje ...

Pravda o močení z balkonu! Jak je to s divokou minulostí Gotta, Pilarové a Slováčka? Petr Macek, David Turek

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

 5739835:full:true:true

Fotogalerie
77 fotografií